Last news in Fakti

18 Декември, 2011 15:16 1 330 1

Етническата толерантност все по-зле

  • роми-
  • толеранстност-
  • турци-
  • етнос
Етническата толерантност все по-зле - 1
Снимка: БГНЕС

34% от българските граждани са на мнение, че през последните години отношенията между етносите се влошават. Между 50% и 64% от анкетираните от българско, българомохамеданско, турското и ромското население са на мнение, че политическите борби усложняват междуетническите отношения. Това сочи проучване, наречено "Масови оценки и нагласи по отношение на различията между хората, основани на произход, вяра, традиции и обичаи". То е направено по инициатива на евродепутата Кристиан Вигенин и Метин Казак, предаде Дарик.

Близо половината в анкетата смятат, че отношенията между различните етноси са нито добри, нито лоши.

Почти всеки трети общува с представители на други етнически групи по-рядко от два-три пъти седмично.
Нетолерантни към другия етнос са 40% от възрастните, участвали в анкетата. Всеки трети смята, че интеграцията на малцинствата в българското общество не е добра.

Семейството и децата са основен приоритет. На второ място са приятелството и любовта, а Родината е след тях, посочват почти всички участници в проучването.

Проучването е на агенция AFIS за периода ноември-декември и в него са участвали 1300 души от различни етноси. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешно е

    0 0 Отговор
    Жалко е точно тези двамата, с тези чисти български имена да ни коментират етническата толерантност.