Last news in Fakti

13 Януари, 2012 17:59 1 394 0

Образованието - оръжие на интеграцията

  • столична община-
  • образование-
  • роми-
  • интеграция-
  • йорданка фандъкова
Образованието - оръжие на интеграцията - 1
Снимка: Столична община

Образованието е най-доброто средство за постигане на интеграция, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Двамата със заместник-кмета Тодор Чобанов присъстваха на тържество в 187 ЦДГ „Божур” по случай празника „Банго Васил” - ромската Нова година.

„Постигнатото в обучението на децата от 187 ЦДГ „Божур” е модел за образование, за интеграция на децата от различни етноси“, категорична е Фандъкова.

Децата от детска градина "Божур" изпълниха песни, танци и стихове за празника. Те показаха умения и на английски език, съобщават от Столична община.

В детската градина се работи по проекти за интеграция на децата от различни етноси. За ремонтни дейности през последните години Столичната община е инвестирала там около 200 000 лева. Извършени са подмяна на дограмата, на отоплителна и водопроводна и канализационна инсталации.

Столичната община работи и по проект, финансиран от Ромски образователен фонд в Будапеща, за интеграция на децата в столични училища.

Предвижда се проект за интеграция на децата и в детски градини, като се обръща особено внимание на петгодишните и по този начин, когато започнат първи клас успешно да бъдат включени в образователните занимания, посочи заместник-кметът д-р Тодор Чобанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА