22 Август, 2017 18:31 4 518 20

Заведение въведе нова такса "нищо-1 час", услугата струва 5 лв.

  • такса-
  • заведение-
  • услуга-
  • желание на клиента-
  • кръчма
Заведение въведе нова такса "нищо-1 час", услугата струва 5 лв. - 1

Започва проверка за категоризацията на заведение в Харманли, за което клиент твърди, че е получил сметка за престой без консумация.

Проверката е по инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от министерството.

Според сигнала, подаден до Министерство на туризма, на 15 август 2017 година посетителят е платил 5.00 лв. за „нищо – 1 час“, както е отбелязано на касовата бележка, приложена към сигнала.
От сметката се вижда, че от кафе-сладкарница „Оскар“ са поискали сумата в 22.25 часа.

Министерство на туризма незабавно е сезирало Комисията за защита на потребителите и Национална агенция по приходите за последваща инспекция на заведението.

Министерство на туризма призовава гражданите да бъдат бдителни към подобни ситуации и при нужда да сигнализират на телефон +359 2 90 46 833 или на и e-mail: [email protected].



По-рано през деня стана ясно, че КЗП проверява поредна необичайна такса на морето - в Кранево се начислява такса „желание на клиента“ от 2 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг бизнес

    40 12 Отговор
    ХаХа Ми такса за престой в заведението, общината що ни иска тогава такса за паркиране на улицата същото е ?
  • 2 фитила

    45 11 Отговор
    Аз има заведение и не искам разни борсуци да ми се мотаят и да киснат на канапетата без да поръчват. Много добра такса
  • 3 1234

    18 15 Отговор
    Давайте измисляйте си още такива и после се чудете защо ходим в Гърция.И тия които не бяха ходили и те вече се канят там да ходят на почивка.Морето е по чисто,чадърите са безплатни,няма такива измислени за поръчка,за престой,за празна маса,човека идва и пита ако няма да идват вашите хора да сложим тука други клиенти и така не ти вземат никакви пари.Изобщо там е къде къде по хубаво,няма ги големите бетонни хотели,най високите са на три етажа,покрай тях асмички спокойствие,морето се чува като шуми,а ако не се чува се вижда,за какво ми е да ходя на нашето море,да ме обиждат и да ми вземат парите по най мошенически начин.Хората ще се ориентират все по вече към Гърция,а тия лакомници да си затварят скъпите хотели и да ги обявяват за продажба или да ги събарят,защото никой не харесва тия бетонни кутии.Загуби се природата по морето заради която ходехме преди.То бетон има и при нас в градовете,но хубавото на дивата природа е останало само в Гърция.

    Коментиран от #5

  • 4 Тъп но щедър

    16 6 Отговор
    Дано е оставил и бакшиш на сервитьора, че абсурда да е пълен...
  • 5 111

    39 6 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Моля те пробвай да седнеш сам в 21.30 вечерта в заведение в Гърция и след като те питат няколко пъти какво ще поръчаш, ти им кажи, че нищо. Постой до 22.30 и виж как ще реагират гърците. А до евентуално мислещите да ми сложат минус ще попитам колко бели хора познавате, които отиват в заведение вечер и седят на празна маса без да си поръчат НИЩО. Подчертавам бели, защото циганин може и да направи такава простотия.

    Коментиран от #7

  • 6 Лошия

    8 7 Отговор
    Ей така се правят пари от нищо.

    Коментиран от #11

  • 7 Пазарен Либерализатор

    32 4 Отговор

    До коментар #5 от "111":

    В Гърция няма да те оставят на празна маса, ще ти сложат шише вода и чаши, ако е по-елитна кръчмата и некакви залци хлеб. :) Но нормален човек няма как да влезе в заведение и да кибичи без да поръча нещо, иначе за какво би влязъл?

    Коментиран от #8

  • 8 111

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    Точно това имам предвид. Сам казваш, че този от Харманли не е нормален да седи един час на празна маса без да поръча НИЩО.
  • 9 тесличка

    11 1 Отговор
    Обаче отдолу пише "ПРЕДВАРИТЕЛНА СМЕТКА НЕ Е ОКОНЧАТЕЛНА"
    ;)

    Коментиран от #18

  • 10 Мартин

    20 3 Отговор
    В сладкарница да висиш от 9 и 30 до 10 и 30 вечерта без да си поръчваш е малко нагло, сигурно всички него са чакали за да затварят. За да си колата на улица, която е собственост на всички ми искат 2 и 40 на час, значи е резонно някой да иска 5 лева за това, че ползваш някакви удобства, не знам защо си мислите, че може да си киснеш по заведенията без да поръчваш нищо... Едно е такса "Празен стол", т'ва е друго :)
  • 11 Мартин

    21 3 Отговор

    До коментар #6 от "Лошия":

    Купи имот на комуникативно място, набий едни стотици хиляди в ремонти и обзавеждане, плащай заплати на персонал, плащай данъци - да правиш пари от "нищото" май не е толкова лесно, хах :Д
  • 12 999

    17 6 Отговор
    Значи ти имаш заведение набил си хиляди левове да покриеш всички малоумни изисквания на 16 институции. Плащаш какви ли не такси ,данъци,заплати и осигуровки. Трябва да плащам такса смет,ток и вода а каиша който прави боклук, .ере в тоалетната ти и седи на топло или хладно трябва да не плаща,че това да не е социални грижи,такива ги гонят и от чакалните.
  • 13 кибиците вън

    20 8 Отговор
    Много ясно че ще има такса нали заема масата, таксито как има такса престой?
    Ами ако бара е ваш? И цял ден майки дондуркат колички на едно кафе? И разни ''играчи'' като тоя заемат масата с часове за ''важни бизнес срещи''?
    ЗАВЕДЕНИЕТО Е ЧАСТНА СОБСТЕНОСТ И ТЕ СИ РЕШАВАТ КАКВИ ЦЕНИ ДА СЛОЖАТ И ЗА КАКВО!!!
    Ако не ти харесва- ЧАО, никой не те дърпа да влизаш..

    Коментиран от #14

  • 14 кибиците вън

    17 4 Отговор

    До коментар #13 от "кибиците вън":

    За тези които ми цъкат минус, .................
    дами и господа, има кафе машини 0.30-0.40ст кафето, дълго, късо, с мляко......каквото ви е кеф. :)
  • 15 БАЛКАНСКИ

    3 4 Отговор
    Ееееее пак български ментържийства , ама стига стия номера че ни излагате по цяла европа. За българия се пише само негативни работи, ама тук не върви : (всяко чудо за три дни) . Ще губите много туристи ,за това ще ходят в българия само младежи за пиячка и любов.
    Няма да видите сериозни туристи, чужденците настръхват от балканският субект. Ужас.
  • 16 Марг

    5 1 Отговор
    Не разбирам що за лицемерие-инвестираш в нещо и с удоволствие започваш да прибираш несретници от които не печелиш нищо и ТОВА ТИ НОСИ РАДОСТ!Протестиращите-идете в Италия или в Гъция или в Израел и вижте там как е и освен това преди да влезеш в заведение информирай се за условията и ако не ти отърва-не влизай!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гадина

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "тесличка":

    Естествено, че е предварителна. Касова бележка се издава при прибрани пари.
  • 19 ba4kator

    0 0 Отговор
    Фейк.
  • 20 яаояао

    0 0 Отговор
    това не е фискален бон , ако го нямаше името на заведението горе ходи доказвай кой ти го е дал
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове