20 Декември, 2011 09:49 852 0

"Атака" с орязана субсидия

  • атака-
  • волен сидеров-
  • герб
"Атака" с орязана субсидия - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко, следвай народния интерес - това съм го казал много пъти. Те поеха линия, която драстично се разминава с народния интерес – златодобива, шистовия газ, дадоха на турски изтребители да ползват българското небе. Така лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обясни минаването си в опозиция в ефира на ТВ7. Той окачестви Бойко Борисов и Цветан Цветанов като „политически бракониери“.

С двамата депутатът свърза и действията на доведения му син Димитър Стоянов, който оспори лидерството на „Атака“ и поиска оставката на Сидеров.

Това тримесечие партията е получила 238 хил. лв. по-малко своята субсидия. Орязването станало ясно на ръководството вчера, а Сидеров и негови съпартийци отишли да търсят причините в Министерството на финансите. Било им обяснено, че намалението е свързано с отцепниците от групата на „Атака“ в парламента - шестима депутати, които отишли в ГЕРБ. Така партията ще загуби около 1 млн. лв. на година, пресметна Сидеров и определи депутатите като крадци, „купени от ГЕРБ“.

Волен Сидеров обвини Бойко Борисов и Цветан Цветанов в лъжа, защото те му обещали, че няма да приемат отцепници от „Атака“. „Не допуснах, че те ще се окажат политически бракониери“, заяви Сидеров.

„Този удар е върху дейността на „Атака“. Със субсидията партията осъществява своята дейност“, заяви Сидеров, който ще води дела за твърденията, че си купил вила с партийни пари.

"Допускам, че Димитър Стоянов няма да дойде на националния сбор, защото нагласите на областно ниво са, че то не е прав. Когато аз исках касиране на изборите, той е пращал поздравителен SMS на Борисов. Няма логика в това поведение. Димитър си го призна, след това и Борисов си призна", обясни Сидеров за напрежението "Атака".

Според него Яне Янев отново подкрепя ГЕРБ, защото го държат заради подписката за нова конституция, в която бяха намерени 300 хил. фалшиви подписа. „Болонка ли е, фокстериер ли е“, зачуди се Сидеров как да определи лидера на РЗС. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА