Last news in Fakti

25 Декември, 2011 17:55 996 0

Над 100 звезди ще подкрепят “Българската коледа”

  • първанов-
  • българската коледа

9-ата благотворителна кампания е последната за Георги Първанов

Над 100 любими поп, рок, поп фолк и фолклорни певци и музиканти ще участват в благотворителния концерт “Българската коледа” тази вечер. Спектакълът ще бъде излъчен на живо от 20.00 часа от Народния театър „Иван Вазов“ по бТВ, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Водещи на двучасовия концерт ще бъдат вокалистката на група „Мастило” Виктория Терзийска и диджей Мартен Роберто, познати на зрителите от музикалното шоу на бТВ „Гласът на България”. 

В подкрепа на децата на “Българската Коледа” на сцената ще излязат „Акага”, Вики и Десо от „Мастило”, хорът на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”, Детският хор на БНР, Кирил Маричков, Миро с Дивна и Криско, Данчо Караджов и „Сигнал”, Мариана Попова, Стелияна, Игор, Тодор, Дони и Нети, Борис Солтарийски, Ивана, Преслава, Андреа и Стефано, Галена, Алисия, Клуб „Бодифолк” към 34 СОУ „Стою Шишков” и националният ансамбъл по художествена гимнастика.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с кампанията през предишните осем години, да научи повече за подпомогнатите деца и клиники, както и да се запознае с клиниките, които до този момент са заявили желание да бъдат подпомогнати, а така също и с децата, нуждаещи се от скъпоструващо лечение.

Над 435 хил. лв. са дарените до този момент средства за децата на “Българската Коледа”. Кампанията се провежда за девета поредна година. 18 млн. лв. са събрани през изминалите осем. Те са помогнали за лечението на 1066 българчета и купуване на техника в 139 детски клиники.

9-ата благотворителна кампания е последната под патронажа на президента Георги Първанов, но новоизбраният държавен глава Росен Плевнелиев потвърди, че ще продължи традицията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА