Last news in Fakti

27 Декември, 2011 11:05 788 0

Първанов се среща с представители на бизнеса

  • първанов-
  • бизнес

Обсъждат актуални социално-икономически въпроси

Президентът Георги Първанов ще се срещне днес с представители на бизнес организации, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата ще бъде с председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, с председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България - Васил Велев, председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев. Темата на разговора са актуални социално-икономически въпроси.

По различни поводи работодателските организации в последните седмици се обръщат с предложение да се проведе една подобна среща. Поканих ви тук – именно в отговор на тези предложения,заяви Георги Първанов преди срещата си с представители на бизнес организации.

Виждам три възможни теми за разговор - първото е свързано с оценка на актуалната финансова, икономическа и социална ситуация и преди всичко с прогнозата за следващата 2012 г., изобщо за следващите години за страната. В този контекст очаквам вашето мнение по позицията на България за фискалния съюз, дебатът в ЕС и бъдещето на Еврозоната – от гледна точка на динамиката на дълговата криза.

Ще поискам мнението ви за актуалния въпрос от законодателната програма на парламента, която засяга и мен като държавен глава, тъй като трябва да се произнеса буквално днес – като последен срок - по темата за промените в Кодекса на труда и най-вече по критериите за представителност на работодателските организации, добави Първанов.

Президентът глава посочи, че срещата ще бъде с отворен дневен ред. Срещата ще бъде под формата на консултации, които аз като държавен глава искам да проведа в края на тази година и с оглед на предизвикателствата пред страната в началото на следващата година – каза още Първанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА