27 Декември, 2011 20:19 1 206 1

Хванаха майки в Перник точили НОИ

  • нои-
  • майки

Фиктивно ги назначавали в частна фирма, за да взимат големи майчински

Служители на НОИ разкриха схеми за източване на средства от бюджета на Държавното обществено осигуряване. В нарушение на режима за отглеждане на малко дете във възрастта от 1 до 2 години са установени 232 майки в Пернишка област.

В частна фирма са били назначавани майки, които не полагат труд, а само черпят осигурителни права. Така вместо да получават обезщетения от 150 лв. в продължение на 4 месеца, на тях са били превеждани по 1200 лв. в продължение на една година, съобщава БТА.

През тази година районно управление "Социално осигуряване" в Перник е подало 91 сигнала до НАП за непреведени осигурителни вноски, 17 до Областната инспекция по труда за нарушения на трудовото законодателство и три до органите на реда. При 11 от случаите има данни за извършено престъпление. За тях е уведомена прокуратурата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    0 0 Отговор
    Защо не хванете Румен Василев от София ул."Кирил и Методий" 162?Взима пенсия 600лв. подсигурена със 100% измама.Вземете на крадеца пенсията и го набутайте в затвора,за да заработи краденото.