11 Октомври, 2017 08:51 4 259 14

Христо Стоичков: България ми показа червен картон заради Испания (ВИДЕО)

  • христо стоичков-
  • испания-
  • консул

Мандатът ми на почетен консул изтече, държавата не ми е платила нищо, обяви Камата

България зае страната на Испания и ми показа червен картон заради Каталуния. Това обяви в интервю за bTV Христо Стоичков.

Вчера министерството на външните работи стартира процедура по неговото освобождаване от поста заради „влошената комуникация с властите в страната”. Очаква се случаят да бъде дискутиран на днешното заседание на Министерски съвет.

След референдума за независимост на Каталуния и размириците по улиците на Барселона, Камата се изказа остро по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария и семейството ѝ, като ги нарече последователи на режима на генерал Франко.

Във второ изявление по мексиканската телевизия „Унивижън” той поднесе извинение на Де Сантамария за това, че е намесил непълнолетния ѝ син в изказването.

„Христо Стоичков отдавна го е играл този мач и отдавна не е на зеления килим. По-лошото е, че хората, които работят за България, само мога да им пожелая много труд и да защитават интересите на България. Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет №585 от 29 юли 2011 г. Пише така: „Настоящият документ е с валидност за срок от 5 години.” От 2011-а до 2017-а не са 5 години... Срокът е изтекъл преди 14 месеца. И сега разбирам, че утре на Министерски съвет щяло да се гласува нещо. Какво, къде, как?”, попита носителят на „Златната топка” за 1994 г.

„Аз нямам нищо общо с Кралство Испания поради простата причина, че нямам мандат. Нямам право нито да подписвам, нито да издавам документи. Имам право да помагам на хората, както съм правил не един и два пъти - обаждал съм се в нашето посолство и консулство. Искам най-искрено да им благодаря, защото те истински защитават интересите на българите с проблеми зад граница. Това са големи професионалисти”.

„За тези 14 месеца никой не ме е търсил, за да бъде удължен този мандат. Там има и давност. Рано или късно щеше да се разбере, че аз нямам нищо общо с функциите на почетен консул. Има си документи със срок и отговорности - държавата не ми е плащала, нито е плащала за офис, нито ток и телефон. И това вътре го пише точно и ясно. Нещатен - така пише. Ако някой иска да се направи нещастен, това си е негов проблем. Аз съм нещатен.”

„Не съжалявам за думите си по адрес на вицепремиера на Испания - не може в ХХІ век и 2017 година да гледаш кръв, насилие, губени патрони, влачене на хора по земята - само за да покажеш, че си някой...Няма оправдание. Съжалявам единствено, че споменах сина на въпросната вицепремиерка. Преди години пред Народното събрание имаше ударени хора и министър-председателят подаде оставка, за да няма кръв по улиците. Да съдиш за нещо, което е очевадно, да забраняваш референдум с насилие - всички видяха за какво става въпрос.”

„Аз вече над 20 години живея там и е логично да подкрепя хората. Бих подкрепил хората и от други провинции в подобна ситуация. Не е нормално да няма диалог и да искаш да си по-силен с подобни методи. Нормално е хората да гласуват, друг е въпросът дали решението им ще бъде прието от ЕС и Испания. Но хората така са преценили и аз ги подкрепям”, завърши Стоичков.

Снощи от министерството на външните работи контрираха с аргумента, че почетните консули нямат мандат. "Пълномощията се прекратяват, когато реши МС. На почетния консул издаваме документ, наречен патент. Приемащата държава потвърждава съгласието си с друг документ, наречен екзекватура. И двата нямат срок”, се посочва в официалното съобщение до медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    29 19 Отговор
    Ти получаваш червен картон, като човек! Гола вода си Ицо!
  • 2 Гост с име

    15 20 Отговор
    Къде е Стойчков, къде са коментиращите го като пеньо. Имай малко повече уважение към хората които славят България и повече реална самооценка за значението на мнението ти.

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Франко

    25 12 Отговор
    Той не разбира отговорността на тази позиция, а говори за неплащане от страна на България. Направил ли е поне един отчет за дейността си? Тук в София пришпорваше колата си с полицейски буркан върху нея.
    Възпитание в нито една посока няма този човек. Както се казва: гола вóда.
  • 4 Анонимен

    20 10 Отговор
    След простотиите , които изръси , какъв картон очакваш ?
  • 5 един

    19 10 Отговор
    Ти от България какво очакваш?
    Те са със събути гащи пред господарите си, чакат да ги онождат когато им е кеф и облизват всеки задник, който има нужда от олабване... това представляват управляващите на днешна България!
  • 6 Анабола

    10 8 Отговор
    Така става когато спортист се намеси в политиката , сигурно са му го казвали ама нашият иска всеки ден да е в новините.
  • 7 ЪРП

    13 7 Отговор
    КВО ДА ГОВОРИМ ЗА "човек", КОЙТО ОЩЕ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ГО ЧУХ В ИНТЕРВЮ ДА ПЛЮЕ ПО МАЙКА СИ И БАЩА СИ И ДА СЕ ОТРИЧА ОТ ТЯХ , КАТО ОБЯСНЯВАШЕ ,ЧЕ ТЕ НИЩО НЕ СА МУ ДАЛИ И ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СА ДОПРИНЕСЛИ ДА СТАНЕЛ "ЗВЕЗДАТА КОЯТО Е"???????!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ГНУС МЕ Е ДА ГО ГЛЕДАМ!!!.........А, ПО АВТОМАГИСТРАЛА ТРАКИЯ САМО НЕГОВАТА МУТРА СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ГЛЕДАМЕ ПО ПЛАКАТИТЕ.............ОТВРАТЕН СЪМ ОТ НЕГО!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 321

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост с име":

    Жалко, че името на България не се споменава във връзка със стойностни хора. Този тъпир, който бил против насилието постоянно отупваше - я някой журналист, я обикновен човек, който му иска автограф. А на госта с име - явно стойностните ти критерии са грешни. Чудо голямо, че има пари. Няма акъл за 5 стотинки, не може да върже две правилни приказки, страда от типичната селска звездомания. Вероятно по-голямата част от хората пишещи в този форум са по-стойностни от Стоичков. И какво точно е направил за България? Поне в неговата област да беше свършил нещо - някоя организация за млади футболисти - да ги подпомага по някакъв начин. Един стадион да беше изградил за децата. У нас е известен основно със скандалите със синия буркан, с имотите на Т. Александров и с хулиганските си прояви. Бербатов е в пъти по-читав от това недоразумение.
  • 9 Гост без име

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост с име":

    Никой не може да отнеме на Стоичков футболния талант и футболната слава! Тук обаче става въпрос за съвсем друго нещо и всеки има право да го коментира. Ще ти напомня за Марадона: велик футболист и прост наркоман! Или не е наркоман???
  • 10 Русенец

    9 8 Отговор
    С този акт Външно министерство доказа, че в БГ не можем да ценим известните по света българи и лесно се отричаме от тях ! Жалко че човек като Стоичков у нас получава само охулване, подигравки и омраза !
  • 11 Киел

    9 5 Отговор
    до преди години го превазгласявахте като крал.а сега го плюете.фурнаджии
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян георгиев

    5 2 Отговор
    стоичков бе наи-добрия и титолован български футболист,но тва е единственото хубаво дето може да се каже за него.извън кариерата му на футболист е пълна катастрофа.скандалжия и глупак и то ясно изразен с огромно самочувствие .тва с приказките му в испания е поредния негов гаф,преди това имаше огромен брои други като почнеш от треньорската му деиност,мине през семеиството му та се стигне до изявленията му за българия ,българския народ и т.н.абсолютен глупак!!!
  • 14 BCNBOI

    7 4 Отговор
    в Барселона само някой от хората над 40 години знаят кой е Христо Стоичков,и не заради таланта му като футболист,голмайстор,ала-бала... Знаят го като ония който настъпа съдията и му се изплю.Младите хора пък хал-хабер си нямат кой е Христо Стоичков.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове