Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 08:20 896 21

София ще разполага с бюджет над 1 млрд. лева и през 2018-а

  • софия-
  • община-
  • бюджет

През 2018-а година София ще разполага отново с бюджет от над 1 млрд. лева. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов във връзка с подготовката на най-важния финансов документ.

На заседанието на Столичния общински съвет бе одобрено преразпределението на 9 млн. лева от сегашния бюджет, които първоначално трябваше да отидат за отчуждителни процедури, но с решение на местния парламент - тези пари ще бъдат похарчени за запълване на дупки и почистване на речните корита. Предстои по ресорни комисии всеки да представи приоритетите за работата през следващата година, каза Барбалов, цитиран от новини.бг.

Самият той ще направи презентация за сектор здравеопазване в ресорната комисия през следващата седмица.

Барбалов заяви, че се надява до края на месеца бюджетът на бъде представен на Общинския съвет. Зам.-кметът по финансите е категоричен, че бюджетът на столицата за 2018 година ще е над 1 млрд. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 данъкоплатеца

    4 8 Отговор
    А така, нахакайте всичките пари в столицата, че после да се чудим, защо хората от провинцията отиват да живеят там.
    После софиянци рИват, що имало толкова много хора, било пренаселено!?
    Сега разбрахте ли, защо?
    Колко от тези над 1 милиард са от данъци и такси в София и колко от тези пари са от СУБСИДИИ от БЮДЖЕТА??????
    Това означава, че аз субсидирам софиянци да им е готино, пък после щели да ми искат такса да влизам с колата си в София, щото не съм плащал такси в София?
    Най-малоумното гето на Европа е Бълхария!

    Коментиран от #6

  • 2 Гост

    7 7 Отговор
    Пич влез в сайта на НСИ и виж че БВП на София град е повече от това на Северна и Югоизточна България. София генерира БВП колкото 2/3 от страната обясни ми как по точно заключи че парите от страната се наливат тук. Виж обратното съм по-съгласен;).

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Варна

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Избери си град в страната и налей там средно по 2 млрд на година и пак ще си говорим за БВП!
    - Тази година правителството прие финансиране само за метрото от 800 млн. лева. Това драги ще влезе в нечий джоб за бетон, заплати, плочки, кабели и т.н. Ето така се създава БВП в София!
    Ще те светна че бюджетите на Пловдив, Варна, Бургас взети заедно не правят 800 млн. Собствените приходи в Бюджета на София са средно около 600млн. , останалото е дотация!
    В същото време Варна, Пловдив и Стара загора внасят средно по 2,5 до 3 млрд. в Републиканският бюджет. София им връща средно 5% от събраното така, че с местните данъци и такси и неданъчни приходи на общината сумата да е не повече от 10% от внесеното в Републиканският бюджет. Ако не си схванал за какво говоря ще ти го напиша: Средно внесени в РБ 2,5- 3 млрд. следователно бюджета на общината не трябва да надвишава 250 - 300 милиона. Това не важи за Шопия, а в същото време храним всички огромният държавен апарат в града на кърлежите

    Коментиран от #8, #11

  • 6 жщг

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "данъкоплатеца":

    За мен е изненада че е само милиард ! Аз имам два по скоро среди-към малки апартамента и офис -40 квадрата и плащам 600 лв . Вярно че тук има и сметоизвозване но Люлин е над 100 хиляди ,Младост , Дружба ,Център....а и какво строителство избуя на последък?

    Коментиран от #7

  • 7 Варна

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "жщг":

    Ако прегледаш бюджетите на София за последните няколко години ще видиш, че той никога не е падал под 1,2 милиарда лева, Като собствените приходи от местни данъци и такси и не данъчни приходи рядко надхвърлят 600 млн. - Останалото е дотации и субсидиране на проекти през министерствата.
    Един добър пример за това, е например тъпото Ви околовръстно, което за да не плащат софиянци пътя, го кръстиха магистрала Люлин и го платихме цялата страна.
    Всички останали градове затъват въпреки сериозният принос към Реп. Бюджет просто защото наглостта на София в разпределението на парите е безгранична!

    Коментиран от #10

  • 8 пази боже сляпо да прогледа

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Хубаво че ни "светна " А двата и половина милиона души къде работят ? По моловете може би ?

    Защото работещите в София не са само местни ! Перник ,Своге Елин Пелин ,Ихтиман и още стотина села защо идват сутрин в София ? До чоплят семки ли ?

    Строителния бум/на жилищни сгради / в София е факт отново По строежите е пълно с хора от най-екзотични дестинации!

    Коментиран от #9

  • 9 Варна

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "пази боже сляпо да прогледа":

    Я вземи и пак помисли над думите ми!
    - Вземи и се огледай какъв е основният бизнес на София. -От къде идват парите?
  • 10 софия

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Защо пък околовръстното да е ТЪПО !

    Като направиш груба сметка колко нови квартали се застроиха само около него сам ще си направиш извода че само от фонд сгради общината е напред всяка година обратно на твърдението ти че си стои на една сума с години !!!

    Коментиран от #12

  • 11 рамзес III

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Който и град да избереш -кьорави инвеститори НЯМА!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Варна

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "софия":

    Това е правено с мои пари и парите на останалите за това!
    Стройте си пътищата със собствените пари а не с парите на всички! - Просто е! Това не е магистрала и не е от националано значение а нагло изпълнение за да плащаме всички сметката. Това е като да ти дам да разпределяш равнопоставено общият бюджет на входа а ти да си ремонтираш с него апартамента и да ми обясняваш колко е полезно за мен да си ремонтира ти собственият апартамент!
  • 13 Варна

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "рамзес III":

    Е как да има? - Давам прост пример!
    Онова говедо Винету и Московски решиха, че трябва да прахвърлят товарите от Варна и Бургас да минават през Солун, че да направили трансгранична магистрала, а те да продават винетки. Само че Гърците няма да им плащат данъците, а от един контейнер се вадят по няколко хиляди долара на не 100лв. Второ бизнеса страната е зависим от държавните поръчки. Къде се раздават държавните поръчки? Ако аз усвоя тази година от страната 500 милиона ще повиша заплатите ще купя оборудване ще харча повече в същият град... -Нали така? Така функционира София. Там бизнеса е обществени поръчки и наеми! - Няма никакво производство, а основно чиновници, които подчертавам в голамата си част са на издръжка на цялата страна!

    Коментиран от #14

  • 14 пикла с малки цицки

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    До сега рИва срещу Фандъкова а сега И Винете ти е крив ? Ходи си при Догана че там ще ти е най- добре ...отзад !!!
  • 15 бачкера

    4 5 Отговор
    Основният "бизнес" в София е да смуче пари от провинцията, от цялата държава. В София са всички тюмбели и хрантутници, целият държавен и административен апарат! От къде им идват големите заплати???? От БЮДЖЕТА! В София има само услуги, не се произвежда нищо, а приходите се генерират, като се предоставят услуги на останалите градове в България!
  • 16 София

    4 1 Отговор
    Няма как да се въздаржа да поздравя всички комплексирани селяни и специално гагаузите,с песента:Отдавна трябваше да върнат жителството.Тогава всяка жаба,щеше да си знае гьола!Миекащи нищожества.

    Коментиран от #17

  • 17 Ник

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "София":

    Чудесна идея!
    Дай да го върнем, но си искаме и парите! Ако може да станате само жители на София и да Ви отделим в отделно Царство - Господарство!
    Там ще се оправяту със собствените си пари, а не на останалите.
    Крайно време да признаете, че Вие там живеете само и единствено от кражби, разпределение на бюджетни средства и вътрешно потребление! Живурката само и единствено от това!
    София не произвежда нищо и не изнася нищо! - Факт!
    Стара Загора произвежда ток, Пловдив зеленчуци и цветни метали, Бургас и Варна туризъм, морски транспорт, торове, Цимент и тежка химия, кораборемонт, нефтопреработка а вие какво?
    Мислиш ли, че с 5000 ИТ специалисти и 3 000 души в аутсорсинг произвеждате нещо?
    Градът на Чиновниците! - Това сте вие!
    - Само търтеи и крадци сте там! Ремонта на НДК и Универсиада се оказа по- скъп от ремонта на Бурш Халифа...
    Харчите нашите пари, колкото и не ти се иска ... - Това драги е истината!
    Вътрешно потребление - кръгли нули сте, но пък сте нагли!
    Няма друг голям град, в който по улиците да се разхождат каруци ! - Това е достатъчно за да се определи къде са селяндурите!

    Коментиран от #18

  • 18 Azazel

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ник":

    Ник ли си, Варна ли си (по неграмотния ти начин на писане и несвързаните ти измишльотини, за всеки е ясно, че става дума за един и същ душевно болен комплексар), кога ще започнеш да си пиеш хапчетата редовно и ще престанеш да си измисляш цифри и "факти", с които да "доказваш" комплексарските си бъртвежи?! Може би някои от цифрите, дето все повтаряш, са били така преди 15-на години, но днес в ИТ и аутсорсинг сферите в София работят съответно 40 хил. и 50 хил. човека. И услугите, които произвеждат, са основно за износ. Освен това, в София е целият финансов сектор. Тук е целият сектор медии и информация (да, сайта, в който си пишеш невежите коментари, също е "произведен" в София). Тук се правят видео игри, филми, музика... Всичко това са бизнеси на 21. век, а ти ревеш за някакви кораби и ТЕЦ-ове от 19.век.... А, да, и в София ежегодно идват повече туристи, отколкото ходят във Варна... А, държавната субсидия към софийския бюджет, е напълно съизмерима с тази към Варна, изчислено на глава от населението, така че вземи млъкни веднъж завинаги или си пиши глупостите в някой варненски форум за комплексари (или там и един сайт не може да направите, та затова пишеш по софийски?)!

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Azazel":

    Списание Форбс България бр. 69 относно IT сектора.
    Ето ти и абзац от самото начало на статията:
    " Почти всички големи компании пораснаха, продължава постепенно да се увеличава и броят на заетите; те са близо 20 хил. в софтуерния и над 40 хил. в аутсорсинг сектора"

    Статистиката е от 2016 година. Ако се чудиш защо от 2016... а ми просто е статистиката за 2017 година ще излезе през 2018 година.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове