Last news in Fakti

12 Ноември, 2017 15:22 1 321 12

Вежди Рашидов: Русия не ни е враг

  • вежди рашидов-
  • русия-
  • възродителен процес

Една глупачка изръси една глупост, коментира той изявлението на Мария Захарова, че Червената армия е спасила българските евреи

"Имах лош късмет - и баща ми, и майки ми, и сестра ми умряха буквално в ръцете ми. Сирак останах на 10 г. Сиропиталището беше като един малък затвор. Биехме се, трепехме се. Сиропиталището ме можа да промени емоционалността ми", казва емоционална изповед в ефира на Би Ти Ви Вежди Рашидов. Талантливият ни творец не можа на няколко пъти да сдържи емоциите си, гласът му се разтрепери и очите му се навлажниха.

"Навсякъде има завист, но тук тя е начин на живот. Не се научихме да кажем за другия добра дума. Ние сме винаги тежко комплексирани и се показваме така пред света. Аз съм единствен, който отказа да стане сътрудник на ДС. Помня как ме биеха в Ботевград, за да стана ченге. Не можах да стана член на БКП, на ДС, на ГЕРБ, на БСП, ще си отида прост художник", спомни си Рашидов.

Вежди Рашидов си спомни за времето на Възродителния процес. "Имах Лада комби и тръгнах с нея за Кърджали. Имаше бариери. Обадих се Георги Танев, първия секретар, бях известен вече тогава, пуснаха ме. На връщане отказаха да пуснат баща ми. Затова минах с него през едни черни пътища, а той плачеше през целия път", разказа Вежди Рашидов.

Лютви Местан говори глупости, според Рашидов. "Всеки, който е гражданин на тази страна, има право да бъде какъвто си иска. Толкова е демократично, че всеки може да си вдигне багажа и да отиде в държава, където да плаща данъци. Това са простотии", обобщи бившия депутат.

Русия не ни е враг, категоричен е Вежди Рашидов. "Една глупачка изръси една глупост. И сега не е почтено да говорим лоши работи за Русия и да разваляме отношенията между две държави", отсече художникът.

"Не знам, че рисува картини Бойко Борисов. Свири на китара и то лошо.Но рисува добре картите на пътищата. Това е много важно", според Рашидов.

Вежди Рашидов разказа, че е виждал смъртта с очите си. А последния път я преживял. "Ако не беше жена ми, щях да умра. Бяхме в Германия. Тя плаче. Дъщеря й болна с обриви. Аз на химиотерапия. Казах и да си отиде в България. На другия ден тя дойде в болницата. Каза ми, че оставила на своя колежка да се грижи за дъщеря й. И ми съобщи нещо, което никога няма да забравя: "Ако не съм тук, ти ще умреш", каза с треперещ глас Рашидов.

"Властта ме разболя. Влязох здрав и излязох много болен. Никога не съм бил грантаджия. Останах честен", призна известният ни творец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕСТНО

    19 4 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ ОТ СИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ КОЙТО Е МЪЖКИ ОТКРОВЕН И ЗАБОГАТЯЛ САМ ЧЕСТНО.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Пазарен Либерализатор

    5 3 Отговор
    Стефанаки, маляка, хвани го научи този език български, има курсове, учебници.
  • 3 Борис

    3 1 Отговор
    Що ти требеше от мечка ремичка?
  • 4 стоян

    13 2 Отговор
    Браво за Вежди -малко са като него
  • 5 Истината винаги боли

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЧЕСТНО":

    Да са живи и здрави всички ПОЧЕТНИ МУЛТАЦИ!!
  • 6 Бесен Язовец

    4 1 Отговор
    Евалата на Веждито, за глупачката го каза много точно !
  • 7 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "ЧЕСТНО":

    В нета има една снимка как този яде и пие с Иво Карамански .
    И бъди сигурен че един лев не е изкарал честно . Всичките му поръчки са дадени от ДС и политическата мафия на 100 кратно завишени цени .
    И желателно е като интелекта ти е под санитарния минимум да не пишеш коментари .
  • 8 Този идиот

    4 5 Отговор
    Този е наглец и непоправим лъжец. Простак, засрами се, ние, в Кърджали те знаем. Ти си майкмо мразец и бащабиец. Гост 7 е изключително прав. Ти беше солт...к на Г. Джагаров. Ти подкрепи и смяната на имената, подписа декларация в подкрепа на възродителния процес.

    Коментиран от #9

  • 9 Сеан

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Този идиот":

    Не се ядосвай за тия неща, бе, човек! Смяната на имената ли? Че Борис 1, смени имената на българите само и само да натрапи Християнството, за да спрат да се делят славянските племена и българите и даже отрече правилната религия - Дао, на китайски, още и И-Дзин, Дзен Будизъм, Конфуцианство му викат, а на български - Танг-Ра.. Не е хубаво смяната на имена на човек - обърква се и самия човек. Но пък и османските нашественници пък са трепали хората тук, налагайки им смяна на имената вярата нали? И колко Ивановци са се нарекли Мехмед или др..? Да не бяха идвали да трепят хората! А, иначе Вежди е ангел, в сравнение с повечето политици досега. А и е талантлив занаятчия, сам майстори нещата си, не е просто прекупвач. Ако можех да си сменя името, без да се налага да плащам и такси за смяна на собственнтостта на панелката, колата и др- щях сам да се прекръстя на "Пипни ме тук и там". Не съм гай, нито си падам по тия неща, но ще е супер готино, някоя красавица, като ме пита как се казвам, любезно да и отвърна: Пипни ме тук и там.. Предполагам, това ще и направи страхотно впечатление? Но бюрокрацията ще ме съдере от такси.... не става! Абе много си отчаян? Агентите по света си сменят имената и паспортите за всяка мисия, не плачат, ти ревеш? А евреите сами си сменяли до 10 пъти името, а и религията за пред хората, че пак не реват? Ето Соломонн Пасси сам възприел Исляма, за да се докара пред НЯКОЙ. Случайни работи в това няма....
  • 10 ХАСАН

    3 3 Отговор
    Веждито е като хамелеон ..винаги си сменя цвета..при бай Тошо пропагандираше смяната на имената,при мутрите ядеше и пиеше с тях,после беше солташак на Доган,след това се прехыърли при Борисов...винаги се прави че е против властта ама се облажва от тая власт

    Коментиран от #11

  • 11 Грую

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    То в тази държава нали знаеш "кой, както я нареди". Бившите партийни секретари станаха днешните политици, бившите пъдари пък дойдоха на власт, бившите от БКП са днешните от СДС НДСВ , ГЕРБ и така нататък, но истината е че ако се опиташ да вършиш честно работата си в тази държава си неудобен за много хора и ако не свършиш с просешката тояга поне ще те разболеят.
  • 12 Кака Гинка

    3 0 Отговор
    Нещо не ми е ясно тук; нали семейството му починало и е отрасъл в сиропиталище,а малко по-надолу "отказаха да пуснат баща ми" - духът му ли е пътувал в колата с него?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове