Last news in Fakti

16 Декември, 2017 13:49, обновена 16 Декември, 2017 13:49 1 547 21

Борисов: Думите на 2017 са "мир" и "Балкани"

  • бойко борисов-
  • томислав дончев-
  • герб-
  • балкани

За мен "Политик на годината" за 2017 г. е Томислав Дончев, сподели министър-председателят

Борисов: Думите на 2017 са "мир" и "Балкани" - 1

Думите на 2017 година за мен са "мир" и "Балкани". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на обзорното политическо предаване „Годината“ по "Дарик".

По думите му Договорът с Македония е ключов за Балканите. Македония се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това.

Премиерът отново подчерта, че България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на границите ни. Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа, подчерта Бойко Борисов.

За мен "Политик на годината" за 2017 г. е Томислав Дончев, каза министър-председателят на България Бойко Борисов.

"Искам просто да дам своята оценка за неговата работа. Цветанов е бил много пъти, да чуе сега и Дончев, че неговата работа се забелязва", подчерта Борисов, в телефонно интервю за предаването.

За Дума на годината за обзора на радиото Борисов предложи "мир" и "Балкани". Той посочи, че договорът между България и Македония, избран за Събитие на годината, е ключов за Балканите.

"Македония се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това. Положихме много усилия с колегата Заев, седнахме двамата, решихме ключовите въпроси", разказа премиерът.

Сега остава с общи усилия на македонските съседи - Гърция и България, да се разреши проблема за името на Македония, който разделя Гърция и Скопие, подчерта Борисов.

Помощ от Германия е обещал канцлерът Ангела Меркел, отбеляза премиерът.

"Вчера Меркел каза, че иска заради добрата ни работа да ни подпомогне. България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на нашите граници. Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа", каза още Борисов.

Българският премиер изтъкна, че той и главният преговарящ от ЕС за Брекзит Мишел Барние поемат тежките преговори за отделянето на Великобритания от евросъюза.

"Това е огромна работа, която касае милиони", обясни Борисов. "С госпожа Мей се договорихме децата (на българите) в Англия да си държат матурите на български език. Аз пък съм поел ангажимент английските граждани, които живеят в България, да не си развалят комфорта след Брекзит", допълни премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вуйчо

    19 0 Отговор
    На тоя от снимката мога да обърна внимание само когато чуя от него : БЛАГОДЕНСТВИЕ ЗА МОЯ НАРОД ! И ДЕЛА В ПОДКРЕПА НА ТИЯ ДУМИ. кухи фрази не ми се слушат, да си ги говори на обкръжението си .

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "вуйчо":

    Тези думи този от смимката не ги познава а за значението изобщо няма смисъл да говориме . Него можеш да го обрисуваш само с три думи нагъл,алчен, безскрупулен
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да живее социализъма

    11 0 Отговор
    Егати нахалството. Борисов е един Гугъл, един човек-оркестър, той е жури,. Само защо не разбира, че на нас ни е все едно как се чувстват в Харватия, Македония или Турция. По всичко личи, че там са по-добре от нас. А ние искаме нашите политици да работят за нас, а не за тях. Меркел няма да дойде да те спасява.
  • 5 Глупак

    15 0 Отговор
    Дано думите за 2018 да бъдат:
    ПОЛИТИЦИ И ОЛИГАРСИ В ЗАТВОРА
    начело с Боко
  • 6 Варна

    8 0 Отговор
    Е що така Меркел говори друго за охраната на границата ни?
    - На Борисов не може да се вярва на абсолютно нито една негова дума!
  • 7 Анонимен

    8 0 Отговор
    Думите към Бойко за 2017-та са: "вземи", "се", "разкарай".
  • 8 Буков

    5 11 Отговор
    Браво на Валери, Волен, Бойко и Каракачанов - само така и смело напред! Никаква аванта за комунягите и депесарите вече! Дотука с властта! Никога повече да не позволяваме комунисти да ни управляват и да грабят България !!! Изискайте им сметка сега, не за всеки лев, а за всяка похарчена и открадната стотинка !!! ''Самолетаджията'' е виновен за вдигането на цените и е крайно време да ''се приземи'' на Позитано 20, където му е мястото, а ''кормилото'' да поеме човек който разбира от тия неща, защото това не е ''самолет''. Храната която купувахте за 100 лв сега я купувате за 140, до края на януари ще я купувате за 200 лв. Ако изпитвате удоволствие от скъпите неща, мислете си за управлението на държавата като за ''управление на самолет''. Това поскъпване ще продължи, докато не си смените ''чиповете''.

    Коментиран от #9, #20

  • 9 До Буков

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Буков":

    Ти си безкрайно наивен и невежа.

    Коментиран от #17

  • 10 9689

    4 0 Отговор
    И молекули,мутра.
  • 11 Българин

    3 2 Отговор
    И защо всички пак гласувахте за него?Не народ а мърша-казано от велик човек преди доста време!Срам ме е че съм БЪЛГАРИН а принципно трябва да се гордея с това!Всички в тази "държава"са мишленца и не смеят да се надигнат!!!!НЕ РЕВЕТЕ БЕ ХОРА!ВИЕ СТЕ КОФТИ МАТРИЯЛ!!!

    Коментиран от #15

  • 12 Бсепар до скоро но вече атакист

    3 3 Отговор
    Това момче Бойко е най-успешният политик на България, що се отнася до външната политика. За вътрешната има какво да се желае още и да е жив и здрав да ви оправи. Браво на Валери, Волен, Цецо, Бойко и Каракачанов - само така и смело напред! Никаква аванта за комунягите и депесарите вече! Дотука с властта! Никога повече да не позволяваме комунисти да ни управляват и да грабят България !!! Изискайте им сметка сега, не за всеки лев, а за всяка похарчена и открадната стотинка !!!
  • 13 jambazina

    4 0 Отговор
    Тоя па се Меркел му била казала това Туск му бил казал онова, само се опитва да си придава тежест, като обяснява как си е говорил празни приказки с други бюрократи.
  • 14 Юбряяяяяя

    4 0 Отговор
    Безобразие! Оядените депутати си гласуваха 13-а заплата http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=103598 Проклета държава.. (worry)
    http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=1&newsid=103560 "Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човешко съществуване, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за своите пети-вековни страдания. Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно человеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!"
  • 15 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Твърдиш че си българин,но с право се срамуваш от това...ЗАЩОТО СИ НЕУСПЯЛ БЪЛГАРИН!И те уверявам че аз,семейството ми и приятелите ми плътно гласуваме за ББ ,защото НИКОГА ПРЕДИ НЕГО НЕ СМЕ БИЛИ ТОЛКОВА ДОБРЕ ИКОНОМИЧЕСКИ!Всъщност КАКВА АЛТЕРНАТИВА ПРЕДЛАГАШ ТИ НА ББ?...АБСОЛЮТНО НИКАКВА!А написаното от теб не е ли баш "чистокръвен рев"-това за което обвиняваш "некачествения матриал"?Което автоматично те вкарва в същата категория.А да те питам ли как едно правителство на ГЕРБ и Премиерът Борисов с утвърдени международен имидж и признание от целия западен свят ей-така-ще сдадат властта на някаква "партия на некачествения материал" и БГ народът ще очаква тя да го отведе към "светлите бъднини"?!...Е няма да питам:)

    Коментиран от #18

  • 16 СЛОВОБЛУДСТВО И САМОХВАЛСТВО

    4 0 Отговор
    НИМА ВЪОБЩЕ ИМАМЕ ТОЗИ НАЦИОНАЛИН АВТОРИТЕТ, ЩОТО ДА ВЛИЯЕМ НА БАЛКАНИТЕ . НО ЧЕ НИ ИЗПОЛЗВАТ В ТЕХНИ ИНТЕРЕСИ - ДА. НО НИМА ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ - ДА СЛУЖИМ И СЕ НАГАЖДАМЕ ДРУГИМУ А ПРЕНЕБРЕГВАМЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ ? БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ПРЕДИ ВСИЧКО. АМАТЬОРИ НИ БАЛАМОСВАТ ДНЕС С ПРЕДАТЕЛСКО, ПРЕСТЪПНО, ПРОДАЖНО И БЕЗОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ. ПРИМЕРИ БОЛ - ФАКТИ : ЖИЗНЕН СТАНДАРТ, РАЗРУШЕНА ИКОНОМИКА, ФИНАНСОВА ЗАВИСИМОСТ, ЖИВЕЕМ НА ЗАЕМИ С НАТРУПАНИ ЛИХВИ които не ни гарантират повишаване авторитета ни така, щото да влияем извън страната. НА КАКВО ОТГОРЕ ? НА КАКВО ? СКЪРЦАМЕ ОТ ВСЯКЪДЕ И СМЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. ПОЗОР !
  • 17 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "До Буков":

    Кажи му тъп, че
    го объркваш… няма да те разбере
    Хахаха
  • 18 гост 3

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Само да те питам, твоя просперитет на ББ ли се дължи или на теб лично?
  • 19 Гост

    1 0 Отговор
    2018 БООРИС-OFF. Първият премиер, свален по време на председателство!
  • 20 ОРЪФЛЕК

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Буков":

    Та ТЕ самите които величаеш са БИВШИТЕ ДРУГАРИ. БУКОВ СИ НЕ СЛУЧАЙНО.
  • 21 Лупи

    0 0 Отговор
    Думите на ГЕРБ за 2017-та, 2016-та са "ДАЛАВЕРА", "КТБ" и "ЗАЕМИ"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове