Last news in Fakti

10 Януари, 2012 17:09 1 559 0

Провал на преговорите за "Мини Марица-изток"

  • стачка-
  • марица изток-
  • мини
Провал на преговорите за "Мини Марица-изток" - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководство и синдикати от "Мини Марица-изток" не постигнаха съгласие на днешните преговори. В срещата участва и заместник-министърът на икономиката Иво Маринов, който е и председател на борда на директорите на дружеството. Двете страни обявиха след срещата, че в четвъртък ще има нови преговори.

Синдикатите обявиха, че ръководството на рудодобивното дружество не е разбрало исканията им. Претенциите им не са само за пари, а  и да се изпълнят всички точки на поетото споразумение.
От близо 2 700-те работници и служители, които са на смяна, само около 200 не са участвали в днешната стачка. По време на протеста работниците бяха по местата си, но не добиваха и не подаваха въглища към централите в енергийния комплекс.

Точно в 8 часа миньорите проведоха едночасова предупредителна стачка.

Ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД внесе вчера в Окръжен съд - Стара Загора, иск за обявяване на стачката на работниците и служителите на дружеството, изразена със стачна декларация от 15.12.2011 г., за незаконосъобразна.

Делото следва да се разгледа в седемдневен срок в открито заседание в присъствие на прокурор, като всяка от засегнатите страни ще има възможност да защити своята теза. Тази законова процедура не спира обявените ефективни стачни действия, които според внесено на 06 януари 2012 г. в деловодството на дружеството писмено уведомление ще започнат от 14 януари.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА