Last news in Fakti

14 Януари, 2012 11:00 1 148 0

Стачка в "Мини Марица-изток" (обновена)

  • мини марица-изток-
  • мини-
  • миньори-
  • синдикати
Стачка в "Мини Марица-изток" (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Работниците от "Мини Марица-изток" ЕАД обявиха тази сутрин символична стачка след провала на поредните преговори между синдикатите и ръководството, а по-късно през деня се стигна до решението за ефективен протест от утре.

Стачният комитет реши, че е време миньорите да спрат работа. Така след днешното предупреждение, утре няма да има нощна работна смяна. 

Преговорите с ръководството вчера продължиха близо 13 часа. 

За провала на преговорите потвърдиха и от ръководството на "Мини Марица-изток". "Исканията на преговарящите бяха много крайни. През цялото време търсихме компромиса. Обсъждаха се много и различни варианти, но за съжаление отново не успяхме да постигнем споразумение. Синдикатите се оттеглиха от срещата, отказвайки да подпишат изготвения протокол. Въпреки това сме готови да продължим да преговаряме", заяви изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД инж. Евгени Стойков, цитиран от Дарик.

Ето какво заяви и Делян Добрев, председател на СД на БЕХ ЕАД и зам.-министър на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с ресор "Енергетика": "През по-голямата част от преговорите имахме сближаване на позициите, но когато стана въпрос за пари, хармонията се развали. Стачката не е желана от никой. Уважаваме труда на миньорите и високите постижения на дружеството и правим всичко възможно те да получат достойно възнаграждения за техния труд".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА