Last news in Fakti

13 Януари, 2012 10:11 885 1

Първанов: Имам самочувствието на успял президент

  • георги първанов-
  • президент-
  • герб
Първанов: Имам самочувствието на успял президент - 1
Снимка: БГНЕС

„Имам самочувствието на успял президент най-малкото защото в тези десет години поне осем от тях бяха период на икономически подем, на политическа стабилност, на относително активна социална политика, на постигането на големите ни стратегически цели - да сме част от Европейския съюз и НАТО.
Т.е. един може би от най-успешните периоди в новата история на България", оценява престоя си на Дондуков №2 пред в. „Стандарт“ Георги Първанов, чийто мандат изтича на 22 януари.
„Спорили сме по много въпроси и по миналото, и по настоящето, и трябва да кажа, че моят сблъсък, идейният ми сблъсък с господин Борисов, предстои. Но винаги съм държал на това да бъде сблъсък по политика", не пропуска да се закани Георги Първанов.
Относно „разделението на ролите" със Сергей Станишев, след като самият той се завърне в БСП, Първанов казва, че всеки има своята сила.
„Единият има своята сила навън в Европа, друг тук. Един в организационната работа, друг - в контактите с неправителствени организации или партии.
БСП има много силен потенциал. Но първо трябва да бъде обновена, да се потърсят нови параметри на промяната в контекста на крайно необходимата промяна на европейската левица, която също изглежда много зле...
Лично аз като човек, на когото не му е безразлична съдбата и  случващото се със и в БСП, не мога да бъда удовлетворен от резултатите, които се получават в БСП и в левицата от 2009 г. Никога не сме били с толкова малко  представители в парламента... Ако има нещо да кажа, ще го кажа на конгреса", отбеляза Георги Първанов.
Той отново припомни, че е бил лидер на социалистическата партия. „При това успешен. Много трудно е да постигна това, което вече имам като актив в ръководството на тази партия. Взех я от минус, от окаяно състояние... Що се отнася до лидерството, лидер не означава непременно формален ръководител", загадъчно отбелязва президентът.
Той дипломатично отклонява въпроса за спекулациите в медиите за неговите амбиции за премиерския пост, отбелязвайки че неговата амбиция, е България да има по-добър, по-силен, компетентен, отворен премиер, който наистина ще приляга на изключително тежките задачи, пред които страната ще бъде изправена от 2013 г. нататък. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    toia shte se probva za premier pomnete mi dumata.