Last news in Fakti

14 Януари, 2012 12:25 1 336 4

Станишев: 2012 г. ще е решаваща за БСП (обновена)

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • герб

Лидерът на социалистите лансира идеята за кабинет в сянка

Станишев: 2012 г. ще е решаваща за БСП (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Първата задача пред БСП за новата година е да построи линиите на разграничение с ГЕРБ. „Приоритетно за годината е да подредим характера на нашата опозиционност и нашите алтернативи”, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев пред съпартийците си, събрали се на пленум в София.

Тази година ще е решаваща за голямото „противостоене „между БСП и ГЕРБ, заяви Станишев и не изключи възможността за предсрочни избори.

Все пак, според него е нужна поне една година подготовка преди следващите парламентарни избори. Свалянето на ГЕРБ от власт Станишев определи като национална отговорност на БСП.

Лидерът на столетницата лансира и идеята за създаване на кабинет в сянка, което е присъщо за британската демократическа традиция. Това означава, че опозицията е определила фигурите, които да станат министри, ако  се стигне до падане на правителството.

Червеният лидер изключи всякакво „заиграване“ с ГЕРБ, тъй като би било самоубийствено. „Това е безкрайно вредно и за БСП, и за страната. Каква коалиция с ГЕРБ?“, попита риторично той в речта си.

Станишев анализира тежката социална и икономическа ситуация в ЕС и у нас. Според него кризата с еврото се е превърнала в политическа, а „социалната държава” – в нещо, което струва много скъпо.

Очаква се през май да има конгрес на партията, за да бъде сложен така край на отчетно-изборната кампания.

„БСП политически се стабилизира, но недостатъчно“, заяви Станишев, очертавайки важността на 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    tova ne zatvori ustata
  • 2 Мирослав Първанов

    1 0 Отговор
    Столетницата от сега се стяга за избори. Тепърва очаквайте голямо клепане по управляващите в публичното пространство
  • 3 Анти станишко

    1 0 Отговор
    Благодарим ти Смешников че сложи крдаците от БКП на мястото им и отвори очите на народа за вас сега по скоро се махайте и повече ни вест ни вопъл от вас качвайте се на чинията на Бузлоджа и се праждосвайте за винаги
  • 4 МММ

    0 0 Отговор
    ,,-Каква коалиция с ГЕРБ?“, попита риторично той в речта си.''
    Няма по-нагло изказване.