Last news in Fakti

15 Януари, 2012 19:20 2 701 6

Първанов: Думите са детонатор

  • георги първанов-
  • президент-
  • бсп-
  • герб
Първанов: Думите са детонатор - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имаме слабо правителство и слаб премиер. Това заяви в предаването „Нека говорят” на бТВ президентът Георги Първанов. „Помагал съм на г-н Борисов, защото това е българският премиер. Дали ми харесва или не – няма никакво значение. Оценката ми, че г-н Борисов е слаб премиер, за съжаление, се потвърждава”, заяви Първанов, според когото премиерът бяга от политиката.

Казаното от първите мъже на държавата може да бъде детонатор, може да взриви всичко. С тези думи президентът Георги Първанов описа важността на поста, с който скоро ще раздели.

Той отново се възмути от изказванията на премиера по адрес на близките на убитата Мирослава от Перник и ордена на вицепрезидента Ангел Марин.

„Дали е президент, цар, монарх – държавният глава събира много очаквания. Всички смятат, че той решава проблемите в държавата. Не съм допуснал нито една излишна дума”, допълни той.

Да предизвикам референдум, да постигна удължаване на живота на малките реактори на АЕЦ „Козлодуй” са непостигнатите неща от президента Първанов.

На следващия президент Росен Плевнелиев той пожела да е по-успешен.

Георги Първанов ще продължи да се занимава с политика, което днес също потвърди.

На въпрос дали ще се върне на първия ред в БСП, държавният глава отговори лаконично, че никога не се е кандидатирал за каквото и да било, а е бил предлаган. „Мога да отида и в енската партийна организация, да се хвана с черната работа. По-важно е да се използва това, имам като капацитет, създаването на идеи в този дефицит на идеи и в отварянето на левицата”, допълни той.

„За БСП промяната е от изключителна важност, промяната е нужна, за да могат хората да повярват, да си върнат изгубеното доверие”, твърди той.

Първанов заяви, че гледа на президентството като на работно място. Ето защо най-тежко ще му е да се раздели с експертния си екип.

На въпрос на зрител колко е спечелил за 10 години на „Дондуков” 1 Първанов отговори: „В президентството няма как да преразпределяш, няма концесии, които се отдават. Президентството не носи власт, носи силно влияние”.

След края на мандата му Първанов ще се върне в дома си в жк „Красна поляна”, а любимата си вълчица ще дари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    ГОЦЕ ,ланшния сняг се стопи,нов вятър духа СТАНОЙКЕ!!
  • 2 иван белдев

    0 0 Отговор
    nai veroiatno porednata laga
  • 3 красимир попов

    0 0 Отговор
    защо лъжеш ............... нали вие правехте заменките и създадохте частната държавна собственост . Хората умират на 50 години а вие ще ги пенсионирате на 65
  • 4 димитър

    0 0 Отговор
    е.ати и наглия тип!
  • 5 архар

    0 0 Отговор
    По-нагъл от този агент на ДС заемал против волята на народа поста президент на България ...цели 10 години , историята не помни ...
  • 6 ЖЖЖ

    0 0 Отговор
    На 65 ги пенсионира кучкаря.Оф обърках се-пожарникаря.