Last news in Fakti

15 Януари, 2012 20:17 980 3

Правим военни тренировки с Израел

  • аню ангелов-
  • отбрана-
  • израел
Правим военни тренировки с Израел - 1
Снимка: БГНЕС

Споразумение за съвместни военни тренировки и учения подписаха министърът на отбраната на България Аню Ангелов и вицепремиерът и министър на отбраната на Държавата Израел Ехуд Барак, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Споразумението цели да разшири военното сътрудничество между двете държави чрез провеждане на съвместни тренировъчни дейности, което ще доведе до по-голяма оперативна съвместимост и до усъвършенстване на подготовката на подразделения от въоръжените сили за работа в международна среда. Документът  регламентира правата, задълженията и отговорностите на двете страни при съвместни тренировки на въоръжените сили, статута на силите на територията на приемащата страна, както и въпроси, свързани с околната среда, с юрисдикцията,  митническите и имиграционни въпроси, финансовите въпроси, отговорности при инциденти, искове, задължения на страните за спазването на международни договори и др.

На срещата между двамата министри в Министерството на отбраната в Тел Авив бе подписан още един двустранен документ - Меморандум за разбирателство за сътрудничество в отбранителната промишленост между българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на отбраната на Израел. С него се регламентира сътрудничеството в производството и търговията на продукти с отбранително предназначение между двете страни и разширяване на съвместната научна, изследователска, проектна и експериментална дейност.

„Убеден съм, че двете споразумения, подписани днес, не са просто документ за бизнеса и документ за армиите на двете държави, а носят и своето политическо послание – България и Израел са още една крачка по-напред към засилено партньорство и стратегически  диалог”, каза министър Ангелов на церемонията по подписването.

Той бе посрещнат с почетен караул в Министерството на отбраната в Тел Авив, където разговаря близо час със своя колега Ехуд Барак. Двамата министри изтъкнаха значението на подписаните документи за задълбочаването на сътрудничеството между двете държави и изразиха задоволство от традиционно добрите  отношения на разбирателство. Те набелязаха като възможни направления на сътрудничество в сферата на отбраната военното обучение и тренировки, обмяна на информация и опит.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скарлет Монтани

    0 0 Отговор
    със евреи си нямайте работа ве !!!
  • 2 moisei

    0 0 Отговор
    нема лошо
  • 3 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Израелската армия е една от най-опитните и добре обучени в момента! Баш с тях трябва да трениргаме!