Last news in Fakti

18 Януари, 2012 12:08 911 0

Дачков съди Борисов за "флашгейт"

  • явор дачков-
  • галерия-
  • флашгейт-
  • бойко борисов
Дачков съди Борисов за "флашгейт" - 1
Снимка: БГНЕС

Журналистът Явор Дачков ще заведе граждански иск за клевета срещу премиера Бойко Борисов. Той се участва обиден от думите на премиера, че е участвал в манипулирането на скандалните записи, които пристигнаха до вестника, в който работи Дачков - от непознат човек с каскет.

В. „Галерия нашумя с аферата „Флашгейт“ и огласените записи от т.нар. разговори на властта с участие на премиера Борисов и шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. В единия от случаите ставаше дума за спиране на проверка в бирената фабрика на почитания вече бизнесмен Михаил Михов – Мишо Бирата. В друг случай от флашката се разбра, че Борисов уреждал на работа свой приятел, с когото ритали футбол.

Дачков е категоричен, че записите на Ваньо Танов и Бойко Борисов, касаещи фабриката на Михаил Михов, са автентични СРС-на, при това направени от МВР. До тях имали достъп и служители на ДАНС, които знаели, че Танов е разработван.

Скандалът избухна преди година, а в. „Галерия“ поръча независима експертиза в Париж, която по думите на Дачков доказва, че разпространените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов са. Във френската експертиза обаче се посочва, че разговорът е презаписван, но не съществуват следи от манипулация, нито от изкуствено привнесени елементи, каза още Дачков.

Експертизата на БАН по случай потвърди, че става дума за данни от СРС, които обаче са манипулирани чрез използването на шест различни технически способа.

Дачков ще заведе делото срещу Борисов още следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА