Last news in Fakti

23 Януари, 2012 17:30 993 0

Разследването „Флашгейт“ спря

  • флашгейт-
  • записи-
  • прокуратура-
  • бойко борисов
Разследването „Флашгейт“ спря - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата спря разследването за записите от нашумялата афера „Флашгейг“ от началото на миналата година. Става дума за изнесените от в. „Галерия“ телефонни разговори между премиера Бойко Борисов, директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, неговия заместник Антоний Странджев и министър Симеон Дянков, касаещи данъчна проверка във фабрика на почитания понастоящем бизнесмен Михаил Михов, известен като Мишо Бирата.

Разследването е спряно, тъй като няма заподозрян, заяви за Факти.бг столичният градски прокурор Николай Кокинов. При наличие на подозрения към някого, производството ще бъде възобновено. 

В. „Галерия нашумя с аферата „Флашгейт“ и огласените записи от т.нар. разговори на властта, в които централни персонажи бяха именно Танов и Борисов. Журналистите Явор Дачков и Кристина Патрашкова изнесоха разговорите на няколко порции, а сдобиването си с тях обясниха с подадена флашка от човек с каскет.

Разкритията на вестника отприщиха лавина от коментари кой, как и защо е изнесъл данните и подслушват ли се без причина хора на високи постове в държавата. 

Премиерът Борисов обяви, че разговорите са манипулирани и отрече да е натискал за спиране на данъчна проверка.

Това стана причина преди дни Явор Дачков да обясни, че ще съди премиера за клевета, тъй като се почувства обиден от изказването му, че лично Дачков е участвал в манипулирането на записите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА