Last news in Fakti

20 Януари, 2012 09:02 801 0

Пожарната до 3 минути идва да гаси пожар

  • пожар-
  • огнян методиев
Пожарната до 3 минути идва да гаси пожар - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 3 минути след получаването на сигнала са пристигнали пожарникарите за потушаването на пожара в ромската Татарли махала в столичния квартал „Разсадника”.

На пожарникарите са им нужни 2-3 минути през зимно време, за да тръгнат към инцидента. През лятото това се прави за 45 секунди. Така пред „Тази сутрин“ по бТВ директорът на столичната пожарна Огнян Методиев отхвърли всички обвинения срещу служителите си.

Преди малко повече от денонощие изгоря част от ромския квартал в близост до бул. „Константин Величков”. Пострадалите се оплакаха, че огнеборците са се забавили много и така са изгорели повече къщи.
Методиев разкри, че началото на гасенето на пожара е започнало 3 минути след потеглянето на пожарния автомобил.

Сигналът за огъня е постъпил на телефон 112 и е бил препратен за 2 минути.
Огнян Методиев допълни, че ромите са попречили на колегите му при гасенето на пожара. Те се опитвали да помогнат, като дърпали маркучите, но това забавило действията на огнеборците.

Част от ромите пък признаха, че поне половината къщи в квартала са незаконни, но се ползват от трето поколение. Кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров обеща да помогне с каквото може на пострадалите. Търси се дом на ромите с изорели къщи, за да не останат на улицата в студеното време. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА