Last news in Fakti

21 Януари, 2012 09:55 7 174 18

Без товарни автомобили по магистралите "Хемус"и "Люлин"

  • тир-
  • магистрала-
  • хемус-
  • люлин-
  • магистрала-
  • сняг
Без товарни автомобили по магистралите "Хемус"и "Люлин" - 1
Снимка: БГНЕС

Всички товарни автомобили, движещи се по АМ "Хемус"и "Люлин", са спрени, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Причината – докато магистралите бъдат почистени от снега. Действията са съгласувани с Агенция "Пътна инфраструктура". Леките коли и автобуси се движат нормално.
Към момента магистралата в посока Варна е почистена и започва поетапно пропускане на товарните автомобили. На всеки пет минути ще бъдат пропускани по-няколко товарни автомобила, за да се облекчава движението.
Остава забраната тирове да се движат по АМ "Хемус" в посока София, заради снегонавявания и частично заледяване на пътното платно.
Сняг вали на проходите Петрохан и Предела, в областите София, Смолян и в районите на Кюстендил, Берковица и Перник. Вятър духа в областите Плевен, Видин и Враца. Пътните настилки са мокри, заснежени, обработват се и се опесъчават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некои некоиси

    1 0 Отговор
    а така
  • 2 venko

    1 0 Отговор
    браво
  • 3 Alex200sx

    0 1 Отговор
    Ц-ц-ц б**ти държавата , прехвърчаха две снежинки и вече обавяват едни кодове с цялата гама на цветовете...
  • 4 TIR

    1 1 Отговор
    Какво се радвате бе, ако не се движим ние ще ми ядете ......... Няма да имате и гориво, с което да си зареждате кочините, за да се движите и вие. Защо се кефите?.. Ние плащаме луди пари на скапаната ни държава, за да се движим като всички останали. Заради такива като вас и управляващите тикви сме на това положение.

    Коментиран от #10

  • 5 Аз

    2 1 Отговор
    Защо некажете,че един камион плаща 1200 лева винетка.Затворете пътищата и ги отворете май месец.Kaмиона гори около 32/100 -т.е. на всеки 100 километра в хазната влизат около 33 лева акциз.Пред всеки камион трябва да има снегорин.
  • 6 Владимир Колев

    1 0 Отговор
    Ще ви спрат, защото заради някои страдат всички. Ето три турски тира затвориха околовръстното на Димитровград на 5 см сняг. На 5% наклон. Какво означава това, че сульо и пульо сядат зад волана на ТИР-а и хич не са чували за зимни гуми и вериги. Пуснал аварийните и се пробва да качи баира и се движи с 5 км/ч. И зад него сме колона, която го чака в коя канафка ще се скърши, защото не можем да го изпреварим. Веригите се слагат за 20 минути, защо трябва аз да страдам заради него? Как мога аз да карам с 70 км/ч после и плевенския ТИР да ме изпреварва? Значи нещо на фесовете им куца! Щом е така на паркинга всички, да се научат като професионалисти да са подготвени за всякакви изненади. А 1200 лв са нищо за винетка на ТИР. Аз за един тон кола ще плащам 67 лв винетка, а онзи с 30 тона дето трамбова асфалта 340 дни в годината 1200 лв. И една закърпа не може да се плати с тази винетка.
  • 7 Spud

    1 1 Отговор
    Колев, камионите нямат зимни и летни гуми, бе момче ;-) А, че ония фесове са се за.рали е друга тема... Само да ти напомня, че всички големи вериги магазини се зареждат именно от такива ТИР-ове, бензиностанциите също и изобщо голяма част от икономиката зависи от този превоз. Също така много хора изхранват семействата си с този занаят.
    п.п. Не съм камионджия, но работя в сферата на логистиката вече 15 години и винаги много се веселя от такива изказвания ;-)
  • 8 Остап Бендер

    0 1 Отговор
    егати държавата! като спрат тировете, логистическите фирми да съдят българия за пропуснатите ползи!
  • 9 рфт

    1 0 Отговор
    А ако забранят тировете през уиикенда целогодишно,пак ще ревнете като вдовици за у.. Ама в цяла Европа е така ,ама там не ревете ,нали?
    Плащате един куп пари на държавата да се движите? Ми захвърляйте ги тия камиони и се ловете на заплата 400 лв некаде. По добре ли ще е ,а? Прос народ-слаба държава
  • 10 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "TIR":

    @4 po spokoino
  • 11 На Пътя

    0 1 Отговор
    Ако седнете да карате камион международно друга песен ще запеете,но няма да го направите,защото ви е страх да прекосите 1 държава стойте си в къщи със смешната заплатка и чакате да стане чудо.Абито ли е виновен,че няма гуми или шефа? Кои ги купува ? А на г-н Колев ще задам един въпрос - Ти от България излизал ли си? Ако си,каде си видял на друго място коловози от камионите ?
  • 12 >>><<<

    1 0 Отговор
    До номер 6 >> А пак с твоите 67 лева може да се купи две торби с пясък. Друг е въпроса колко от тези твоите 67 лева които си дал за винетка отиват за поправка на пътя. При камионите летни гуми няма.
  • 13 vw gost

    1 0 Отговор
    Проблемът не е в тировете,а калпавите шефове на фирмите,които не си поддържат камионите и отвратителните условия,в които трябва да караме всички.Не се почиства когато трябва и после обявяват някакъв цвят код и си решават проблема.Това е като да сложиш ограничение на лош участък на пътя,а не да го оправиш.Нека по-скоро амбициозни прависти да задействат граждански дела срещу държавата за условията,които предоставя на гражданите си.На запад се почиства понеже,ако не стане инцидент,то си има отговорник и си понася наказанието.Тук не е така,но се надявам да стане.
  • 14 dan

    0 1 Отговор
    vw gost qvno si mnogo zabluden... ima prichina da se obqvqva kod, kolkoto i da e typ toi, ima prichina da ima ogranicheniq, nezavisimo dali pytishtata sa dobri ili loshi, a ako tiradjiite nqmat dostatychno akyl da si otvorqt ustata kogato e opasno da karat v momentnoto systoqnie na mashinite si - tova e tqhna vina. znam , che im se plashta na tezi hora za svyrshena rabota, ama 10 tiradjii kato kajat "nqma da karame v takova systoqnie v tezi usloviq" i kalpavite shefove shte se nauchat. na zapad horata imat i syvest , osven zakonodatelstvo i znaqt koe moje i koe ne, ne obvinqvat postoqnno nqkoi drug, kakto qvno vseki pravi v tazi probita dyrjava. drug e vyprosyt za pochistvane i poddryjka na pytishtata - qsno e , che e plachevno.
  • 15 bobiM3

    2 0 Отговор
    виждам че пишат много хора които си немат хал хабер от камиони-та казвате малко са 1300 лв.за винетка,а знете ли каква цифра е гражданската само за влекача,пътния данък и още,и още за което си нямате идея дори.за разхода на гориво да не говорим.!може би незнаете че всяка стока си има срок на доставка,ако не се достави в него,жална му маика на фирмата превозвач.осъзнаите се бе хора.в не малка степен от икономиката на всяка държава зависи от тези камиони които толкова плюете!знаете ли как се кара този камион в непочистен сняг-ако и да е с вериги-не които не е карал НЕ знае,а аз знам.Трябва да се потърси сметка на фирмите които отговарят за снегопочистването.!!!!Не само на камионите.!!!!!
  • 16 Борсука

    1 0 Отговор
    Някакъв Колев от някъде си. Да напише нещо,да се оплаче,без да е наясно,че проблемът е в неграмотния Бойко Борисов и ГЕРБ/ГРАБИ Е.. РАЗОРЯВАЙ БЪЛГАРИЯ/.Защото никой не подържа пътищата,а като асфалтират със скапан асфалт 30-40 км.се хвалят по един месец пред всички вестници и телевизии в страната./В чужбина никой не им обръща внимание./ А иначе всеки знае,че пътищата са за всички...
  • 17 Борсук 2

    0 1 Отговор
    Освен ГЕРБ Граби Е.. Разорявай България проблемът е,че с нашите пари издържаме и ДАЙ и КАТ. В Австрия вали много по-вече сняг,но проблемите им са много по-малко.Просто са си оставили ДАЙ/понеже е международно призната организация/ и са закрили хаилазите от КАТ. А със спестените пари си подържат и почистват пътищата. От просто по просто...А винетки има само за Аутобаните...

    Коментиран от #18

  • 18 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Борсук 2":

    @17 abe mnogoznesht shto ne si otvori ustata i pri Stanishev be?i togava imashe DAI KAT i tn.