Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 19:31 1 579 11

ГЕРБ и ОП свалят утре Жаблянов

  • валери жаблянов-
  • цветан цветанов

Събрани били достатъчно подписи

ГЕРБ и ОП свалят утре Жаблянов - 1

ПГ на ГЕРБ, заедно с „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание след заседание на групата, цитиран от „Фокус“.

Миналата седмица ГЕРБ поиска оставката на Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание. Тя ще бъде гледана в пленарна зала утре.

"ПГ е единодушна, заедно с „Обединени патриоти“, подобно поведение на заместник-председател на парламента, няма как да бъде одобрено от парламентарното мнозинство", каза Цветанов. По думите му Валери Жаблянов е проявил подигравателно отношение към жертвите на комунизма.

"Събрахме достатъчно подписи да поискаме оставката на Валери Жаблянов като заместник-председател на парламента. Подписите са събрани“, заяви Цветанов и подчерта, че парламентaрната група на ГЕРБ е достатъчна да ги внесат сама, но те са потърсили подкрепата и на „Обединени патриоти“.

По думите му подписите на двете групи са внесени днес в деловодството на парламента. Цветанов заяви, че не е разговарял с ДПС дали ще ги подкрепят за оставката на Валери Жаблянов.

"Не е от компетентността на парламентарната група да даде отговор сваля ли политическото доверие от проф. Камен Плочев", каза още Цветанов по повод поисканата оставка на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев.

По думите на Цветанов писмо до министър Кирил Ананиев не е изпращано във връзка с исканата актуализация на бюджета на НЗОК.

„Що се касае до писмото до парламента, тук вече говорим за актуализация на бюджета. Не е от компетентността на Народното събрание да внасяме актуализация на бюджета на държавата. Има административен проблем, но това не е от компетентността на парламентарната група да отговорим дали сваляме политическото доверие или не. Има Надзорен съвет. Ние ще се съобразим с това, което беше направено като предложение от народни представители от нашата парламентарна група - следващия вторник проф. Плочев да бъде изслушан“, заяви Цветанов.

Той поясни, че групата се съобразява със законовите изисквания и подчерта, че парламентарната група на ГЕРБ не е в състояние да поиска оставката на проф. Камен Плочев като управител на НЗОК.

Заместник-председателят на ГЕРБ допълни, че партията не коментира професионални качества на управителя на НЗОК, а говори за административния въпрос, който е предвидил. Цветанов допълни, че утре в дневния ред на Здравната комисия д-р Даниела Дариткова е предвидила изслушване на проф. Камен Плочев.

БСП и президентът са едно цяло и скандалите, които провокират, целят да не бъдем част от силна и обединена Европа, заяви още Цветан Цветанов. Във връзка с изявлението на депутата Елена Йончева, че има разминаване в цената на оградата и пазарните цени, Цветанов призова фокусът да бъде върху парламентарното измерение на Българското председателство.

„Имаме много сериозно парламентарно измерение на 18-19 март“, каза той. По думите му ще се говори за киберсигурност. Заместник-председателят на ГЕРБ определи тона на БСП като заядлив.

„Който се чувства засегнат, е в правото си да потърси своите права в съда. Не смятам да се занимавам и хабя енергията си за подобни дела. Натоварен съм с много отговорности, искам да си свърша моята работа. Заедно с парламентарната група решаваме проблемите на българските граждани“, посочи той във връзка с обявеното от говорителя на БСП, че ще заведе дело за клевета срещу него.

Цветанов заяви, че именно българските граждани са тези, които ще дадат оценка за всяка една от парламентарните групи.

„Всеки един скандал, които се стремят да провокират БСП и президентът, защото те са едно цяло - това е ясен проект, който е реализиран от началото на 2016 г. - да вървим към нещо друго, но не и да бъдем част от силна и обединена Европа“, коментира Цветанов.

„Не очаквайте от ГЕРБ да падне на това ниво“, допълни Цветанов и заяви, че ГЕРБ иска да реализира 4-годишния си управленски мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    21 11 Отговор
    тоя слаботоковия си вярва че ОПГ герП ще изкарат мандата хахаха

    Коментиран от #5

  • 2 Демократ

    3 4 Отговор
    Разумът в ГЕРБ го аплодират!
  • 3 АНТИМ

    15 17 Отговор
    Жаблянов ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТЗОВАН И ОТ ПАРЛАМЕНТА. ТОЙ Е СОЦИОПАТ, КОМУНИСТ , с абнормално , патологично поведение в сферата на социалните партиини взаимоотношения. Той притежава клинична неспособност да се пригоди и адаптира в парламентарната среда, затова вън и от парламента!
  • 4 некойси

    15 6 Отговор
    На този мутрополицай всеки път като му видя физиономията и започвам да псувам.

    Коментиран от #6

  • 5 Мистър Материал

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Умирате да се смеете, нов материалски тик на прехода - вие сте най-гот , най-ларж, хора без проблеми, в отлично здраве, без психика - или напълно унищожена, без нея няма и проблеми ....
  • 6 Камагра

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "некойси":

    Аз затова го гласувам, щото ва дразни , той е нашето оръжие срещу материала, всъщност си е тип-топ държавник ама вие заслужавате друго
  • 7 onq s konq

    6 11 Отговор
    Ще поясня за НАЧИНАЕЩИТЕ РУСОФИЛИ/тия със стаж и в пенсионна възраст са безнадеждни/ -Не е въпросът непременно да се махне Жаблянов от длъжността "зам. председател на НС",защото БСП имат квота на участие и вероятно ще сложат на негово място друг "СУПЕР/БАШ/ ЖАБЛЯНОВ". Идеята е да се покаже на Нинова и БСП,че в Парламента при тая конфигурация "ПЕТЕЛ ПЕЕ" и че те са НЯМАТ ДУМАТА,което не значи че нямат права...т.е. ДА МЪЛЧАТ:)
  • 8 Марони

    4 4 Отговор
    Комунистите са патентовали не само безподобната си тъпота,но и лошото възпитание!Дай на идиота власт и,той лъсва!За това други глупци пък си ги избират!Такива,дето за нищо не стават и чакат да ги оправи някой...и така.
  • 9 Тръмп

    5 6 Отговор
    Браво,Националните Предатели нямат място на високи постове!Не е почел с минута мълчание изтребление от Комунизма,Българи!Голям грях е това,антибългарски и античовешки!!!!!!!Такъв е бил и Хитлер,но не към своите!!!!Този го надминава по Цинизъм!!!
  • 10 Гост

    4 7 Отговор
    Хайде по-бързо да си ходи този негодник от парламента и да се даде урок на комунистите,че това махленско говорене от трибуната,няма да се толерира повече
  • 11 бай село

    0 0 Отговор
    Марони , цитирай едно име , не комунист от парламента !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове