Last news in Fakti

26 Януари, 2012 21:38 850 1

Цветанов, Ковачева и Малмстрьом обсъдиха общата работа

  • мвр-
  • диана ковачева-
  • европейска комисия-
  • цветан цветанов
Цветанов, Ковачева и Малмстрьом обсъдиха общата работа - 1
Снимка: МВР

Европейският комисар Сесилия Малмстрьом бе запозната от Цветан Цветанов и Диана Ковачева за внесения в Народното събрание преработен проект на Закона за конфискация на имуществото, придобито от престъпна дейност. Той беше определен като много важен инструмент в борбата срещу организираната престъпност и корупцията. Цветанов и правосъдната му колежка  Диана Ковачева  се срещнаха в Брюксел с комисаря по вътрешни работи на ЕК, съобщават от пресцентъра на МВР.

Разговорът бе фокусиран върху няколко важни теми от текущия диалог и сътрудничество между българската страна и ЕК, сред които и въпроса с напредъка по изпълнението на препоръките от Механизма за сътрудничество и оценка.

Споделено беше, че извършените реформи са дълбоки и необратими, а установеното добро сътрудничество между компетентните структури ще продължи да дава конкретни резултати.

Двамата министри подчертаха, че и занапред ще се прилага екипният принцип на работа на българското правителство, който се е доказал като решаващ фактор за постигане на видим напредък  в посочените области.

Въвеждането на европейска система за обмен на резервационни данни на пътниците ще подпомага борбата с тероризма и преследването на тежки престъпления. Позицията изрази по-късно министър Цветан Цветанов в Копенхаген. По време на неформалната среща министрите на вътрешните работи от държавите-членки на ЕС дискутираха актуални въпроси на сигурността, миграцията и убежището.

Цветанов участва в неформално заседание на министрите на вътрешните работи от държавите-членки на ЕС, проведено под председателството на Дания.

По време на срещата бяха дискутирани актуални въпроси на вътрешната сигурност, миграцията и убежището.

Преди обяд министрите обмениха мнения за европейската рамка за практическа солидарност към държавите-членки, изправени пред особен натиск от смесени миграционни потоци.

Дискусията по темата ще продължи на заседанието на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“ през март, когато се очаква приемането на заключения на Съвета, включващи конкретни практически мерки.  Съветът обсъди различните национални практики при прилагането на директивата за правото на събиране на семейства и основните предизвикателства в тази област.

Последната дискусия в дневния ред бе посветена на изграждането на европейска система за използване на резервационните данни за пътниците (PNR) за предотвратяване, разкриване, разследване и преследване на терористични и тежки престъпления. Специален акцент бе поставен на финансирането на бъдещата система в условията на следващата многогодишна финансова рамка на ЕС 2014 – 2020 г.

Министър Цветанов взе участие в дебата като изтъкна добавената стойност на въвеждането на европейска система за обмен на PNR данни в борбата с тероризма и преследването на тежки престъпления, като наред с това подчерта, че  в условията на финансова криза е особено важно при финансирането на националните системи да се използват средства от фондовете на ЕС за вътрешна сигурност.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 последната в кабинета Борисов

    0 0 Отговор
    Не с Малстрьм,където и да я заведе Цецо,тъпото диди си е тъпото диди.Пак ще е на последно място не само в кабинета Борисов.