23 Март, 2018 10:11 1 841 16

Местан към ВМРО: Махнете националистическите си лапи от детската градина в Момчилград!

  • вмро-
  • момчилград-
  • детска градина-
  • тържество

В тази детска градина децата са с различна етническа и религиозна принадлежност

Местан към ВМРО: Махнете националистическите си лапи от детската градина в Момчилград! - 1
Колаж: Факти.бг

След като в навечерието на изборите крайните националисти упражниха физическо насилие върху възрастни хора, днес в Декларация на ВМРО посегнаха и на невръстни деца в Момчилградската детска градина "Щастливо детство". Това се казва в позиция на председателя на ДОСТ Лютви Местан.

Невинните деца и педагогическият персонал на детската градина са обвинени от крайните националисти заради естественото им право да изявяват самобитната си култура – част от идентичността им. Това е естественият свят на детето и ничие националистическо посегателство няма място там, посочва Местан.

Декларацията на ВМРО е откровена и груба политическа намеса в културната програма като част от възпитателния процес на детската градина "Щастливо детство" в Момчилград. В тази детска градина децата са с различна етническа и религиозна принадлежност. Да се определи като "грозно впечатление" едно музикално и танцово изпълнение на майчин език, е обиден език на омразата и откровена асимилаторска агресия. Декларацията на ВМРО освен това издава нормативна неграмотност и политическа преднамереност, заявява председателят на ДОСТ.

Ръководството на детската градина и педагогическият персонал не могат да бъдат обвинявани в нарушаване на Закона за предучилищното и училищното образование, защото там в Раздел III – Цели на предучилищното и училищното образование, чл. 5, ал. 1, т. 8 и т. 9 съответно е записано "формиране на толерантност и уважение към етническата, националната, културната, езиковата и религиозната идентичност на всеки гражданин" и "формиране на толерантност и уважение към правата на децата, учениците и хората с увреждания". Долу ръцете от неприкосновения детски свят в "Щастливо детство" в Момчилград, завършва позицията на Лютви Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 240 малоумници

    29 8 Отговор
    Изкоренете веднъж завинаги турската намеса във образованието, управлението и медиите ! И без това расте едно нискообразовано , неадекватно, нетрудово поколение, зарибено от краварската идеология. Издигнете в култ българския език, българската просвета, фолклор, народност ! Забранете всякакви надписи на чужд език НАВСЯКЪДЕ ако не са дублирани с по-големи букви на БЪЛГАРСКИ. Спрете пошлата чужда музика и предавания по медиите! 240 предатели и родоотстъпнице ядете нашите пари и дебелеете на гърба на работещото население.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хайл

    19 6 Отговор
    Абе дайте да съберем някой лев и да му пратим на местан малко Новичок по пощата
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Това е България.

    17 3 Отговор
    Тази турска подлога не знае ли, че в Турция не краен национализъм е безкраен фанатизъм управлява? Всеки който не работи за благото на България да се маха веднага!
  • 6 по темата

    1 4 Отговор
    Местан е Български агент, който шпионира против Турция.

    Ердоган, колкото е хитър, толкова и глупав, че да допусне Местан да го прави на пеперудка.
  • 7 бай Пешо

    13 2 Отговор
    След като децата са българчета, родени в България и с българско гражданство, те трябва да се възпитават в българските традиции и култура и трябва да знаят български език и това няма общо с етническата и религиозната им принадлежност. А местан да ходи да дрънка глупости в турция.
  • 8 месара

    11 3 Отговор
    директорката на градината да бъде уволнена! защо в тая градина се говори на турски? в България основния език е български !!! основната цел на този "празник" е дпс и дост да покажат на работодателя им ердоган, че турското в България се възражда. тоя агент да не ми излиза с номера - долу ръцете от децата, и да не ми говори за националистически лапи, етности и разни глупости за майчин език ! тия партии е крайно време да се забранят, те обслужват ердоган, и подстрекават към размирици,дреме им за обикновения мюсюлманин! тук е България, турците в турция!!! другарката лъжа нинова, няма ли да излезе с някаква позиция?!
  • 9 рускиня

    5 10 Отговор
    Моите поздравления към директорката на детската градина в Момчилград. Дали на някой от ВМРО са познати израза песни и танци на народите? Сещат ли се с каква цел се провеждат? Добре е да познават идеята за дружба и сплотяване между народите.

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Салам Алеко

    6 4 Отговор
    Сбирай бракмите, Арда-Турс и се изнасяйте за Анадола! 500 г ви търпяхме лиготиите и данъците, време е като гости в тая държава, да се засрамите и да си отидете! Турция да ни е благодарна че по екскурзията я напълнихме с толкова кадърни и работливи хора, а тя за благодарност, всичкия некадърен материал ни го върна обратно да го образоваме! Че същия матриал днес иска да ни докаже колко са умни! Таратайки!
  • 11 Е пак ли

    10 4 Отговор
    Sorry ама тея джагали ми идат в повече . Питайте НАМЕСТАН къде в Турция във Турско училище се преподава Български език??????????????
    А господин Наместан ? Ей не мирясахте бе , то не бяха по комунизма пикаене във цистерните със прясно мляко , закани , че ще се върнете със бомби тук , то не бяха опити да се отцепи Разград , то не бяха списъци на десятници кой колко български семейства трябва да изколи при сигнал от Турция . Дори една "туркиня" която не искаше да тръгне на голямата скурзия ни разказа как са събирали сметта от пода и го хвърлали във тестомесачката ,как чоплели семки и плюели във сместа за бонбонки и как кадъната за хубава кожа се потапяла гола във ваните със прасно мляко преди да го вземат със цистерната и още колко много гадости. Ама като отидохте там ви е... много нали ? И не подбираха мъжко или женско д..е таковат . После ревяхте във ефир че са ви обиждали мнооого пъти . Тогава кой ви гони бе ? Бай Тошо отвори границата и вие сами отидохте там . После що се върнахте? Щото за турците вие не сте турци нали ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тоягата или моркова

    5 0 Отговор
    Защо ни трябва някоя клонка ??? Ами няма как да минем без клонка и тук , то може с омраза ама чак да изпаднеш в истерия . Тези които ръчкат турците в кърджалийско , не съзнателно викат някое клонче.
  • 14 Гост1

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "рускиня":

    Въпрос на деня: ти рускиня или туркиня си?
    Въпросът тук е принципен "те" още си мислят че сме под османско робство. Няма как да стане това разбери тукашните още живеят със порядките от18 век . Като дойде столичанката от Истамбул за пръв път във България от както се е родила , като си видя родата със шалвара и забрадките вика- аман вие в кой век живеете? Що го носите това ?
  • 15 незнайко

    1 0 Отговор
    Правата на човека, децата на първо място и много още безсмислени турси прокламации ще ни изядат ушите ако не се осъзнаем !!!
  • 16 Патриот

    0 0 Отговор
    Съвременните еничари.
    Още от детската градина потурчват младото поколение на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове