Last news in Fakti

27 Януари, 2012 12:13 891 2

Янев съди Марин за клевета

  • ангел марин-
  • яне янев

Иска анкетна комисия за помилвания и опрощаването на дългове

Янев съди Марин за клевета - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на РЗС Яне Янев ще съди бившият вицепрезидент Ангел Марин за клевета. Поводът е интервю на Марин, в което той заявява, че лично Янев е ходатайствал за помилването на затворник.

„Никога и по никакъв повод не съм се срещал неофициално с Първанов и Марин“, заяви Янев. „Всичките ми срещи с Първанов са протоколирани“, категоричен бе той. „Аз не съм ходил по тайни доби в резиденция "Калина" или при Марин“, допълни Янев.

Лидерът на РЗСе представил на ПГ на ГЕРБ и проект за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва помилванията на Ангел Марин. Комисията ще проучва и опрощаването на държавни дългове.

„Лично съм направил проверка по отношение на въпросния указ - дали президентът Първанов е подписал указ, с който делегира свои права на вицепрезидента относно помилването“, поясни Янев. Такъв указ няма, категоричен бе той. „Указ президентът Първанов не е издавал за помилванията“, подчерта лидерът на РЗС.

Той иска да бъдат изслушани експерти, след което ако се наложи, да бъдат гласувани и законодателни промени по този повод. „Изключително важно е да се създаде ред и правила както по отношение на помилването, така и по отношение на опрощаването“, заяви лидерът на РЗС.

„Някой от вас може ли да ми намери някъде документ, на базата на който се взема решение и се издава указ от президента за опрощаване на дългове към НАП, към НОИ и защо се опрощава на един човек, а на друг не“, попита консерваторът. Няма правила, смята той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яне

    0 0 Отговор
    браво яне задавай въпроси но изисквай и отговори
  • 2 Живко Стоянов

    0 0 Отговор
    Л..ното и до злато да се допре, и златото замирисва!!!