Last news in Fakti

30 Януари, 2012 08:39 948 0

Марин: Опитват се да ме омърсят

  • ангел марин-
  • вицепрезидент-
  • помилване-
  • указ
Марин: Опитват се да ме омърсят - 1
Снимка: БГНЕС

Някой се опитва да ме омърси. Така бившият вицепрезидент Ангел Марин разчете коментарите по негов адрес, че помилвал убийци и трафиканти, които и сега вършат престъпления. „Не искам да съм в разправия с измислени неща“, заяви Марин в ефира на бТВ.

„Винаги съм бил на страната на жертвите, но като държавник не мога да не давам шанс на сгрешилия, ако той се е поправил“, каза той за помилването на затворници, припомняйки че това не е дейност със строг количествен регламент.

Марин заяви, че около него се прави скандал, за да се измести темата и да се омаловажи това, което е направил. „Избухването на изкуствен скандал се прави, за да се прикрие друг. Това е пожарникарски метод на гасене с огън“, заяви вицепрезидентът, но без да цитира имена.

Ето защо той поиска да бъдат публикувани всички преписки за помилване на престъпници, откакто я има тази институция. 

Марин дори се чувства засегнат от омаловажаването на усилията, които направил, например за измъкването на млади наркозависими от затвора.

По отношение на Яне Янев, който смята да съди бившия вицепрезидент, Марин бе категоричен: "Най-настоятелно ви моля да не ме завъртайте около Яне Янев“.

Ангел Марин отхвърли и другата въпросителна около него – нямаро нужда за втори мандат на вицепрезидента от указ на президента за издаване на правомощия. „Това е мнението на юристи. Въпросът е друг. Относно необходимостта от такъв указ се вдигна шум около т.нар. импийчмънт. И се замълча“, заяви Марин.

След напускането на президентството Марин ще се занимава с обществена работа, тъй като счита, че в политиката е стигнал до максимума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА