Last news in Fakti

3 Април, 2018 08:01 6 767 26

17-годишно момиче почина внезапно в столично училище

  • момиче-
  • почина-
  • софия-
  • училище

Приятели на момичето обвиняват екипа на Бърза помощ

17-годишно момиче е починало внезапно тази вечер в София. Нещастният случай станал около 19:00 часа в столичното 96-то училище "Лев Толстой" в ж.к. "Люлин", съобщи БНТ.

По предварително информация, на ученичката ѝ прилошало и тя припаднала. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицията. Дошлите на място парамедици само са констатирали смъртта на момичето. По първоначални данни става дума за нещастен случай, няма следи от насилие, потвърдиха от СДВР.

Приятели на момичето обвиняват екипа на Бърза помощ, че е закъснял.

„Дойде едно момиче и каза: „Момиче припадна!“. Отидох, момичето беше седнало, придържаха го и го пръскаха с вода – разказа охранителят Димитър Василев. – Вече се бяха обадили няколко пъти на 112 за линейка, тя дойде може би след 10 – 15 минути. Но майката дойде преди линейката и се опита да го свести. Обаче... просто бях свидетел как детето угасна... в ръцете на майка си“.

„В 20:09 ч. получаваме сигнал по системата 112 за припаднало 17-годишно момиче. Веднага, на първата минута, тръгва линейката и в 20:20 ч. е на мястото на инцидента. За огромно наше съжаление заварваме момичето починало“, каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред Би Ти Ви.

Малко след 21 ч. лекарите са повикани отново заради тежка нервна криза на майката, добави говорителката. Екипът пристига за 12 минути.

„За съжаление, гневни хора посрещат линейката, започват да ритат по нея, да блъскат по колата – тя просто не е била допусната до страдащата майка“, добави Сунгарска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде-айде

    12 22 Отговор
    Наркоманска история...
  • 2 Сссерем

    14 18 Отговор
    Сиганска работа,сега майката да каже от какво е било болно детето и,и защо не е лекувано.
  • 3 гост

    10 15 Отговор
    На какъв наркотик е било?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Един

    11 28 Отговор
    17-годишно наркоманче почина внезапно в столично училище

    Коментиран от #14

  • 6 Morgoth

    23 2 Отговор
    Прави впечатление ритането на линейката, както и че това е най-близкото до Филиповци училище. Все пак момиче което на 17 все още посещава училище не е от онези тъмно-зелените.
    Да, почакаме пък те ще кажат. Сърдечни и мозъчни проблеми могат да доведат от бърза смърт и без наркотици или занемаряване от страна на родителите. Не бързайте с хейта.
  • 7 Лекар Пекар

    16 4 Отговор
    И аз вярвам, че е наркоманка. Просто предполагам това. Няма какво да прави момиче на1 17г в 20ч. вечерта в училище?!!? В 20ч не преподават уроци по класните стаи все пак.
  • 8 Перо

    18 2 Отговор
    Жалко за момичето. Голяма трагедия за близките. Бърза помощ са свършили качествено работата си. За съжаление понякога нищо не може да се направи.
  • 9 За коментаторите !

    18 6 Отговор
    От такъв народ като вас държава НЕ става.

    Коментиран от #10

  • 10 Вярвам в доброто

    6 7 Отговор

    До коментар #9 от "За коментаторите !":

    Няма как да приема критики за мнението си (което е свободно и мое право) от защитници и съчувстеници на наркомани.
  • 11 Дааа

    6 1 Отговор
    Случката е Не нормална.
  • 12 Граф Монте Христо

    11 2 Отговор
    В тия задръствания в София, от 1 година насам /откакто вдигнаха билетите за градския транспорт и всеки си кара колата вече, защото му е по-евтино от градския транспорт/, нищо не може да стигне до една точка на София за по-малко от 25-30 минути. Това може да го направи само рокер с мотор или линейка-хеликоптер. Крайно време е да се внесат такива линейки - за какво плащаме тия осигуровки, след като не може да се окаже помощ??? Виновни са тия ОТГОРЕ които не могат да осигурят елементарна долекарска помощ на данъкоплатците. Вече и в най-бедните страни от третия свят и Африка са по-добре от нас в тия неща. ПЛАЩАШ СИ ОСИГУРОВКИТЕ И ''МРЕШ'', УМИРАШ, НО СИ ПЛАЩАШ ЗА ТОВА.
  • 13 Драган

    8 0 Отговор
    Имало е нещо, от нищо не се умира :( Жалко за детето :(
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 абетияквисаначи

    4 2 Отговор
    Не си гледат децата, не ги водят на лекар, не им купуват лекарства, не ги възпитават да живеят здравословно и после бърза помощ им е виновна - е... как да стане и в София за колко време да дойде...
  • 16 копеле

    4 1 Отговор
    Съболезнования за момичето но ако е починало случайно от наркотици, виновна е проклетата ни държава че не се бори срещу разпространяването на наркотици както трябва. Диларите си работят, забогатяват, полицията затваря очи и децата ни угасват. Мечтая си някой ден да имаме закони за употребата и притежание на наркотици както е в някой държави от далечния изток - затвор 15+, разстрел или умишлено осакатяване, човек да не иска и да чуе за дрога
  • 17 Варненски

    6 0 Отговор
    Като стана въпрос за наркотици, наскоро в заведението Club Gatsby - нощен клуб във Варна, бяха тия двамата наркомани Pavell & Venci Venc. Шматките така се бяха дрогирали в заведението че едвам започнаха да пеят чак около 02:00 часа и пеенето им беше тотална отврат. Не искам да чуя за тях повече и те са една измет като кучката Жана. Проклети наркомани.
  • 18 гост

    2 0 Отговор
    Много бързо давате присъди!Трябва да станете следователи! Не дай си Боже на вас да се случи.. тогава друга песен ще пеете!Жалко за момичето без значение от какво е починало.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 чичо

    2 1 Отговор
    До Оксиморон: Мий се по-често и ходи в казармата, може и да ти помогне.

    Коментиран от #23

  • 21 Нафарфорий

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 17-годишно момиче е починало внезапно тази вечер в София
    Нещо не вдявам 3 април 8 часа, какво училище в средата на великденската ваканция!?
    Има два варинта
    1. подвеждащо заглавие
    2. липса на информация
  • 22 Точно така

    1 0 Отговор
    Чували ли сте за детски наркотици. Най смъртоностния наркотик е крокодилът в Русия боцкаш ли си го ставаш зомби по нататък те разяжда отвътре и наистина се превръщаш в зомби вище в утуба как може да са още живи от тоз боклук. Момичето ако е удрано с тежък предмет или паднало фатално има шанс да се случи подобно нещо. Но ако е взела голяма доза наркотик много ясно че ще си замине. Чичо ми казал твърде млад си да умреш толкова лесно. Ще видим експертизата какво ще каже .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сигурен източник

    2 0 Отговор
    Ей много сте оборотни под снимките си имена нали? Това момиче ми е израснало пред очите спрете с тия смотани наркотици НЕ Е ОТ НАРКОТИЦИ!!! Интересно ми е ако е вашето дете брат сестра или просто познат дали ще си търкайте клавиатурите да пишете глупости ?!? Малоумен народ с малоумно мислене ! Не че е ваша работа ,но детето беше толкова добро , възпитано , лъчезарно момиче никога не е употребила наркотици ! А за припадъците е водена много пъти на лекар и нашите ,, кадърни,, лекари така и не установиха от какво е. Точно поради тази причина не янпускайа никуде сама! Брат й винаги е бил с нея за да може да извика линейка ако се случи нещо и няма как да не е реагирал веднага да се обади ! Айде сега гледайте си вашите скучни животи и възпитавайте вашите деца .... Най края безпочвени хейтове

    Коментиран от #25

  • 25 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Сигурен източник":

    Имах предвид анонимните си имена, но пиша бързо защото съм ядосана и не съм видяла че речника ме е поправил
  • 26 Сигурен източник

    1 0 Отговор
    И другото което е скапаните медии така изопачават нещата че няма на къде ама то скоро ще се разбере истината .... И защо никой никъде не пише как ,, медиците,, не са се опитали въобще да я свестят ? Айде се напишете 1 път истината и вашата статия ще е най четена
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове