Last news in Fakti

31 Януари, 2012 11:07 1 569 0

КТ „Подкрепа“ предлага принудителна ваканция заради студа

  • грипна епидемия-
  • принудителна ваканция

Министерството на образованието да обяви принудителна ваканция, поради ниските температури и опасността от грипна епидемия от утре 1 февруари 2012 г,., до края на първи учебен срок – 6 февруари 2012 г. Това предлагат от  синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Предложението се отнася за училищата в цялата страна за учениците от всички класове. 

По проучване на синдиката условията за учебен процес в повече от половината училища са под изискуемия минимум за минимални температури. Много от учебните сгради нямат капацитета на отоплителните системи да достигнат минималната температура от 18 градуса, при външни температури от под минус 10 градуса.

При продължаване на работа при тези условия, учениците не водят нормален процес и са изложени на огромен риск от простудни заболявания. Придвиждането на ученици и учители до учебните заведения и обратно води до огромен риск за живота и здравето.

Към вчерашна дата в 173 училища в страната децата не учат, в 129 от тях е заради грип. Това съобщи пред журналисти министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. От тези 129 училища - 22 са в Пазарджик, едно е в Плевен и 106 са училищата в София – област, посочи Игнатов.

Останалите училища не работят поради усложнената пътна обстановка или заради ниските температури. Поради лоши условия в Силистра в 20 училища децата не учат, в Стара Загора са девет, в Разградско са две и др.

Сергей Игнатов посочи още, че заради това, че сега децата няма да имат ваканция, те ще имат ваканция на 23, 24, 25 и 26 февруари. „Родителски организации подкрепиха графика за ваканции, преди да бъде подписан. Ние даваме повече ваканции тази година. Учениците участваха в това обсъждане заедно с нашите експерти”, каза министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА