Last news in Fakti

31 Януари, 2012 16:42 2 026 0

Две нови жертви на студа у нас

  • студ-
  • жертви-
  • измръзване
Две нови жертви на студа у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Минусовите температури взеха поредни жертви у нас. 77-годишна жена и мъж на 70 г. са открити мъртви в домовете си във Видин. При огледа медиците са констатирали признаци на измръзване. Тялото на починалата баба е намерено в жилището й в ж.к."Вида". Тя била самотноживееща.

Починалият от студа мъж живеел в друг видински комплекс - "Гео Милев". Той също бил самотник. И в двете жилища нямало и следа от някакво отопление.

В понеделник сутринта 62-годишен мъж от село Ковачевица, Гоце Делчев, е намерен мъртъв на улицата край дома си. Причината за смъртта му е измръзване, обявиха от полицията.

Органите на реда не са открили данни за насилие. Екипът от лекари, който е пристигнал, само е констатирал смъртта на мъжа. Днес сутринта минималната измерена температура в района на Гоце Делчев е -9 градуса.

По-късно през деня областната дирекция на МВР-Ловеч съобщи за 55-годишна жена, която също е починала от измръзване в ловешкото село Лесидрен. Тя е намерена на улицата през нощта около 04.30 ч.

В понеделник беше съобщено за други два смъртни случая, причинени от измръзване. В събота на поляна до улица в селото Кьосевци, Търговище, е било открито тялото на мъж на 57-години. Заключението след аутопсията е, че той е починал от измръзване.

Вероятните причини за смъртта на друг 57-годишен мъж от Благоевград, който е открит мъртъв в събота в местността Пчелите над махала Карабельовци на село Бистрица, са падане по 30-метров склон и измръзване.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА