1 Февруари, 2012 09:19 1 057 4

Подписът за АСТА е със „симпатично мастило“

  • acta-
  • трайчо трайков
Подписът за АСТА е със „симпатично мастило“ - 1
Снимка: БГНЕС

Подписът за ACTA е под условие и това трябва да е ясно на гражданите, но ако не бъде ратифицирано това споразумение от Народното събрание, ACTA няма да действа в България, поради което не се налага аз да оттеглям подписа си. Това заяви пред бТВ министърът на икономиката Трайчо Трайков. „Подписът за АСТА е със „симпатично мастило" и ако не го подпишем до март 2013 г., той ще изчезне", поясни той.

Оттук нататък това, което следва, е нов законопроект. Пак аз като търговски министър трябва да подготвя проект на ратификация, в който можем да включим нашите резерви. По аналогия с прецеденти по ратифициране на международни споразумения, към които се присъединява България, в процеса на ратификацията могат да бъдат внесени резерви. Така че ако има неща, които в текстовете притесняват обществото, правителството, парламента, сега вече ще бъде моментът те да бъдат прецизирани, подчерта Трайков.

Трайков уточни, че преговорите по ACTA са започнали през 2007 г., 2010 г. Европейския парламент приема резолюция, с която потвърждава съгласието си по тези текстове и оттогава на сам те стоят на сайта на ЕС, а чак сега се подписва от държавите-членки.

„ACTA касае много повече неща от филми и музика", категоричен е икономическият министър. Целта на споразумението е и другите да се придържат към високите стандарти, каквито са в ЕС. ACTA не предвижда промяна в нашето законодателство и нови изисквания за нас и ЕС, а за трети страни извън съюза, добави Трайков.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 с4щж

    0 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИ !!!
    подписвате всичко !!!

    ПОДПИСАХТЕ И КИОТО Протокола срещу глобалното затопляне, сега българия няма право да произвежда нищо ...

    бедните ще останат бедни защото НЯМАТ ПРАВО ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ СИ.

    Предатели ... въглеродни емисии пак подписахте ... ето ви ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ ... ЕВРОПА НИ ПОРОБИ И НИ ОБРЕЧЕ НА БЕДНОСТ !!

    ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА НО СМЕ ПОДПИСАЛИ ЧЕ НЯМАМЕ ПРАВО ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ НИЩО ОСВЕН КАРТОФИ !!
  • 2 ...

    0 0 Отговор
    Гади ми се като им гледам лицата на всички родоотстъпници, които ни оправляват от началото на "демокрацията". За някое друго евро ще продадът и майките си, а какво остава за чужди хора (народа).... И най-нагло и безочливо говорят как защитават нац. интерес, как заботян неуморно за народа и т.н. ...
    Как за толкова време не случихме един път на честни управници???
  • 3 иван

    0 0 Отговор
    Голям си симпатяга, Трайчо! До март дали и ти ще изчезнеш?? Как пък веднъж не можа да си траеш и да не подписваш ...
  • 4 no acta

    0 0 Отговор
    Браво браво дай да подписваме всичко наред ей така за кеф,пък за мнението на народа кои го е грижа.Тоя Трайчо ли е Мрайчо ли е,май нещо взе да се спича като видя,че всички взеха да го плюят за дето е подписал тая простотия AKTA,ми поне другите да гласуват против.