Last news in Fakti

28 Април, 2018 10:37 14 390 48

180 000 лв. за охрана на гей парада в София

  • гей парад-
  • софия-
  • софия прайд

"София Прайд" ще се проведе на 9 юни в столицата

180 000 лв. за охрана на гей парада в София - 1

Тази година мирното шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели - "София Прайд" ще се проведе на 9 юни в столицата.

"Гейпарадите не са лъжица за нашето общество, дори и да са приети в други държави. Столичната община заяви, че ще подкрепя събитието. Предполагам, че е имало много силен натиск над общината. Това е ценностен сблъсък. Не мисля, че този прайд решава каквито и да е проблеми.

Хомосексуалистите не са дискриминирани в България. Те търсят начини да бъдат забелязани, защото с какво друго могат да ги забележат, ако не с ориентацията им?", посочи общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера

По негови изчисления само охраната на парада ще струва на Столична община 180 000 лева. По думите на Контрера, полицаите, които ще пазят прайда, ще бъдат изтеглени от няколко района, оставяйки ги на практика неохраняеми.

"Кой пречи на тези хора да бъдат такива? Защо трябва да се тръби? Хората, които защитават гейпарада, са с изключително тоталитарно мислене. Тези "защитници" изповядват философията, че само тяхната гледна точна е правилната, а всички други трябва да бъдат мачкани. Няма да спрем да се противопоставяме. Една от идеите на тези прайдове е да свикнем с гей браковете и осиновяването на деца от гей двойки", изтъкна общинският съветник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    49 5 Отговор
    Ле-ле! Колко сме либерални!:) Направо на човек ум да му зайде!:) Да парадираш с подобно нещо?! До къде я докарахме?!!!
  • 2 справедливата кметица

    75 5 Отговор
    За 180 хил., колко детски площадки за малчугани плод на хетеросексуална любов могат да се направят !!!!! Но по-лесно е да ощетиш дечица за да ги дадеш на "безащитните" джендъри !
  • 3 ......

    58 4 Отговор
    Да ви таковам на 'сичкото, да ви таковам...толкова закъсали хора има, вместо на тях да се помогне - на сбърканите за охрана се дават, да не се затрият случайно...скапани либерали.
  • 4 iQ-5

    33 3 Отговор
    Охрана ще бъде осигурена от НПО на Сорос! Всички шорошчета ще ходят да охраняват на мин.заплащане по навик!
  • 5 123

    35 4 Отговор
    Имаме ги,що да не ги дадем.Все пак обществата по Света трябва да деградират,за да има по-лесен контрол над тях.
  • 6 Све

    46 4 Отговор
    Трябва да си изключително прост за да приемеш и използваш думата ,, прайд" при шествие на обикновени педали…..
    Каква гордост е това ???
    И за кой ???
  • 7 куку руку ку

    49 4 Отговор
    Дайте ги тези пари за лечение на дечица бре, содомити проклети и триклети...
  • 8 Калчо

    37 3 Отговор
    "Обратната резба" е недъг. А те дефилират, парадирайки с недъга си. Това е все едно сакатите да ни показват липсата на крайниците си.
    Всеки е такъв какъвто е, но защо трябва да ни демонстрира несъвършенството си!?

    Коментиран от #19

  • 9 Пенчо

    32 3 Отговор
    Полицията вместо да охраняват бабите по селата, идиотите ще се въртят задниците по улиците на българската столица, при това - охранявани.
  • 10 Бат Кольо

    28 10 Отговор
    Това няма да е гей парад,а ще е Герб парад !
  • 11 Еее

    19 0 Отговор
    Лошо,много лошо!
  • 12 Рубладжийче

    6 33 Отговор
    Парада ще бъде пред паметника на съветската армия окупаторка. Най-подходящото място за хора с обратна ориентация. Ще има парад на 9 май, след това на 9 юни.

    Коментиран от #13

  • 13 чичо Шорош

    23 1 Отговор

    До коментар #12 от "Рубладжийче":

    Слабо, много слабо! За този пост пари не давам!
  • 14 Yes

    26 2 Отговор
    Дай да направим парад на хетеросексуалните може и нас да ни забележат случайно?А е и време вече и ние да направим организация???
    Вв
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 начи

    21 1 Отговор
    като сорос иска гей паради, да си дава той пари за тех, аз пари за анални коминочистачи - няма да давам!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бенц

    18 0 Отговор
    Лошо, лошо,много лошо.не отиваме към добро.Пе..ли ,хапещи кучета,ман..ли, само нормалният човек няма кой да го защити .......
  • 19 куку руку ку

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Калчо":

    Това не е несъвършенство. Това е патология, която иска да мине за нормалност.
  • 20 goni

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Що му се връзваш на коня?!:) Вярно че чувството му за хумор е малко странно, ама поне не е злобен! Обича да провокира хората и после да наблюдава реакциите им! В никакъв случай не е глупав, или необразован! Просто е перверзен!:)

    Коментиран от #22

  • 21 юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Да не би целта ти да е ме предизвикаш да кажа, че на гейовете и лесбийките не трябва да им се дават повече права, отколкото имаме всички останали бг. граждани и след това да се жалваш абсолютно неоснователно, че видите ли- в България дори адвокатите нарушават правата на глбти като ги дискриминират, да заведеш дело в ЕСПЧ за дискриминация на глбти от бг. адвокат и това решение да покаже колко “гадна“ е държавата България към глбти и как, видите ли, им потъпквала правата, а? Всякакви мръсни номера очаквам от привържениците на глбти, та- не е чудно и това да е целта на коментарът ти...
  • 22 юрист

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "goni":

    Не, чувството му за хумор не е странно, а е част от определена стратегия, която съм описала в предишния си коментар. Много русофили считат, че всеки, който не е русофил, е глбти или техен защитник и точно това се опитват да внушават в публичното пространство...Е- този път удариха на камък.

    Коментиран от #24

  • 23 Bahti

    10 1 Отговор
    Чудесно! В демографски СРИВ дават кинти на Улавите. А Децата? А Нормалните родители, кучета ги яли. МЕРЗОСТ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #48

  • 24 goni

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Никакъв русофил не е коня!:) По-скоро обратното!:) Опитва се да покаже че така наречените русофили са тъпи, необразовани, прости и т.н.! Ама, какво да се прави?! В такива времена живеем!:)

    Коментиран от #25

  • 25 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "goni":

    В този форум пишат няколко човека с посочения ник, като 1 от тях е основният ползвател на ника, а другите двама - трима умишлено пишат с неговия нерегистриран ник коментари, с които представят противоположната на неговата гледна точка с цел дискредитиране на ника. Имаше и друг коментатор, който умишлено ползваше и моя ник и съм го засичала поне 7-8 пъти и след това, когато аз пиша с ник .юрист“ излиза, че чужди коментари със съдържание, противоположно на моите коментари и моето мислене, се появяват публикувани с моя нерегистриран ник. Това се случва прекалено често. Обичайно се използва за публикуване на коментари под статии за русия, защото целият форум знае, че съм противничка на путлеровата диктатура и на похватите на руската пропаганда спрямо България. Няма как да харесвам путлеристан, след като на 24 май 2017 г. путлер обяви на македонския президент, че “славянската азбука дошла от македонските земи“, но не съобщава, че тогава те са били в държавната територия на князборисова България и че тази писменост - която идва от БЪЛГАРСКИТЕ книжовни средища Преславска и Охридска книжовни школи в средата на 9ти век и е чисто българско изобретение.

    Коментиран от #26

  • 26 куку руку ку

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "юрист":

    Само една вметка... както Борисов не е България, така и Путин не е Русия. Не слагайте русофили и привърженици на антихриста Путин под общ знаменател.

    Коментиран от #27

  • 27 юрист

    1 9 Отговор

    До коментар #26 от "куку руку ку":

    Руснаците не са просто народ, а са руски граждани с избирателни права- т.е. те са руските избиратели, които за пореден път избраха путлер за президент. Той им беше наредил да си продадат и имотите в България- ако Вие сте се мъчил да съберете законно парички за покупката на ваканционен имот, като за целта сте продал друг апартамент, или го давате под наем, или сте изтеглил ипотечен кредит, дали бихте послушал президента си да продадете ваканционният си имот в България? Лично аз не бих постъпила така. Както и да е - чао, руснаци, добре дошли германски пенсионери по нашето Черноморие и на пазара на недвижимите имоти...

    Коментиран от #28

  • 28 mitko kulturista

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Лошото обаче е ,че за същите пари купуват имот в Испания. 100к евро е що годе удобен апартамент или къщичка на Св. Влас,за същите пари се взима същия имот по крайбрежните села на Тарагона,Валенсия,Аликанте... А плюсовете са в повече за Испания отколкото за Св.Влас като комфорт на живот.

    Коментиран от #30

  • 29 патриотъ

    10 1 Отговор
    Геберска държава-педалска държава!Дали Филип Димитров ще води парада и ще присъства ли Плевенлиев на него и в качеството си на какъв?!Деградацията е пълна и безвъзвратна,защото такива ни ръководят от 29 години.Време е да напраием сдружение с нестопанска цел на нормалните хора и да изметем всичката тая напаст от нашите земи!!!
  • 30 юрист

    0 8 Отговор

    До коментар #28 от "mitko kulturista":

    Ами да купуват в Испания- мен това не ме засяга! Интересува ме само в България да живеят чужденци, които уважават народа ни, не си вирят носа като поданици на неоимперия, а се отнасят равнопоставено с нас. България не е Испания и нека ползите от странните руски собственици на имоти да е на Испания, а не на България. Какъв собственик е този, който още неизплатил имота на 30% и хоп- решава да го продава? Да се махат и да не се занимават с българските имоти...В същото време президентът им е насочил руски ракети точно срещу България /Варна, Бургас и Балчик/...Мерси за такива “собственици“ на имоти у нас!
  • 31 Владо Вр

    13 1 Отговор
    "Прайд" е термин от животинското царство(прайд лъвове - за тези, които не знаят). Иначе, пари за изявата на ЛГБТ индивиди има, а за хората - жертви на всекидневната битова престъпност няма! Нека участниците в парада извадят пари от джоба си и платят на охранителни фирми да ги пазят! Това е частно, а не национално мероприятие! И, да попитам, а правата на мнозинството къде са?
  • 32 Владо Вр

    13 1 Отговор
    Забравих да попитам - ако нормалните хетеросексуални хора поискаме да проведем шествие в центъра на София, кой ще го охранява? Ще ни разрешат ли такова? А???
  • 33 Бат Саше

    11 1 Отговор
    Този парад е крайно дискриминационен и трябва да се забрани или да се разреши на всички зоофили, педофили, геронтофили, садомазохисти и други подобни изверги, да имат поле за обществена демонстрация на тяхната сексуалност:))). Ако си направят асоциация и подадат колективен иск за дискриминация, съм сигурен, че ще спечелят делото. Такива са ценностите на съвременното европейско общество.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 пенсионер

    3 1 Отговор
    Леле колко сме либерални .Столична община няма пари за социално слаби пенсионери идеца в неравностойно положение самотни майки и пр. а за гей парад има .Отова по голямо безумие никъде го няма освен у столична голяма община .
  • 36 blackbox

    0 2 Отговор
    на тоя "чист" българин с традиционното име карлос може да се обърне внимание, едва когато съпостави разходите за охрана на провежданият веднъж годишно "софия прайд" с охраната на десетките футболни мачове, като към това прибавим и всички золуми, причинени от футболните хулигани - разбити коли, превозни средства на градския транспорт, пребити хора (наското полицайка за малко да загуби окото и от метната по нея бомбичка) и прочее хубосии.
    за сведение на контрера у вся остальная сволоч какво друго освен дискриминация е многогодишният напън на него и проруската му партия, маскирана като "патрЕотична" за забрана на единственото правозащитно събитие, което провеждат лгбт българските граждани.
  • 37 ахахах

    1 0 Отговор
    а бабичките дето лилавите ги мачкат, кой ще им плати охраната?!
  • 38 ело

    1 0 Отговор
    "Европейски цености " човешки права " това е съвремената Европа .За съжеление мнозина продължават да пишат "глупости " не това което виждат а това което чуват , нормален човек 70 % възприема това което вижда а 30% което чува.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ценник

    0 0 Отговор
    Това не са евроценностите, заради които влязохме в ЕС. Сега насилствено ни налагат гледна точка, която противоречи на българската култура и вяра, а именно, че всички сексуални извращения са нещо нормално.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Аз съм Гей

    1 0 Отговор
    Аз съм гей и съм против този начин на демонстриране на каквото и да било. ако ще говорим за толерантност, нека се борим за всички хора в неравностойно положение. Против този парад съм и още повече защото е политизиран. Да си гей или там каквото не е повод да се чувстваш нещо по-специално от другите и автоматично да се чувстваш изстрадал и заслужаващ подкрепа от всички, камо ли да си мислиш, че проявяваш смелост или революционен дух с тези паради. Съществените въпроси за обществото са за възможността и правото за отглеждане на деца. И това с гейовете родители, които вменяват за безполовост на своите деца, смятам, че е намеса в природата.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Учен недоучен

    0 0 Отговор
    Що ме занимавате с глупости? На последно място сме в ЕС по всичко, ще ни отива един курвенски парад :) , защото половината участници нито са геьове нито лесбийки :)
  • 46 РОСКО ПЛЮНКОВ

    0 0 Отговор
    АЗ ЩЕ ПОВЕДА И ДЖЕНДЪРИ И ПЕДЕ12СИ НА ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД ПОСОЛСТВОТО ,ОТ КЪДЕТО МИ ПЛАЩАТ.
  • 47 Плами

    0 0 Отговор
    Всички ще платим за този цирк..
    Ще се покълчат и ще им мине мерака до следващата година.. Когато пак ще има излишен харч на така богата ни държавна хазна!??
  • 48 ддххф

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Bahti":

    Да си го начукаш и ти и измисления ти бог. Какво за ''нормалните'' родители и деца? Това че ги мързи да си мръднат задника да се променят не е извинение че са бедни и в нужда. Нека да продължават да чакат някой друг да им оправи живота в тази умираща държава да видим до къде ще стигнат. СМЪРТ ЗА бЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове