Last news in Fakti

17 Септември, 2017 16:15 2 396 24

Премиер поведе гей парад в Белград (СНИМКИ)

  • ана бърнабич-
  • сърбия-
  • белград-
  • гей парад

Ана Бърнабич и двама министри се присъединиха към участниците на Цветния площад в сръбската столица

Премиер поведе гей парад в Белград (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският премиер Ана Бърнабич и министрите Зоран Джорджевич и Бранко Ружич, както и кметът на Белград Синиша Мали, се присъединиха към участниците в гей парада на Цветния площад в Белград, предаде ТАСС.

"Правителството е тук за всичките си граждани, както за мнозинството, така и за малцинствата, за да покаже че уважава различността", заяви Бърнабич, която отдавна не крие сексуалността си. Тя е първият премиер на балканска страна, участващ в гей парад.

Премиер поведе гей парад в Белград (СНИМКИ)

Президентът Александър Вучич също получи покана да дойде, но любезно я отклони.

Участниците развяваха голямо знаме с цветовете на дъгата, носеха и знамена в същите цветове. Улиците, по които премина шествието, бяха затворени за движение. По маршрута бяха разположени около 2000 полицаи, което е половината от ангажираните по време на миналогодишното шествие сили.

Премиер поведе гей парад в Белград (СНИМКИ)

Премиер поведе гей парад в Белград (СНИМКИ)

Основните искания на гей общността са три - борба с насилието над връстници гейове в училищата, приемане на закони, които да дадат възможност във всички аспекти на лицата, които искат да променят пола си, да го направят, и третото е приемане на закон за регистриране на партньорството между двойки от един и същи пол.

Премиер поведе гей парад в Белград (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4ти км

    5 5 Отговор
    А и Ципрас подкрепя п...лите и лисбянките ! Даже има и членска карта....нали си е ляв !
  • 2 ХАСАН

    26 4 Отговор
    Не мога да разбера защо афишират??? Ако са си такива да си практикуват в спалнята!!

    Коментиран от #3, #9

  • 3 доктор Хаус

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Това е агитация и пропаганда,пич ! Те са част от комунистическата пропаганда: "Силини сме,много сме " Обръщат се и кво да видят: голите си г.зове ! Това е противоестествена извратеност ! Нравствена деградация ! Липсваща ценностна система ! Содом и Гомор за това са били изгорени ! И това не е басня и легенда,а научна и историческа истина ! Те са плод на консуматорското общество,разглезено и разюздано възпитание!

    Коментиран от #5

  • 4 начо

    9 1 Отговор
    сърбите си имат лезбийка за премиер,много им отива
  • 5 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "доктор Хаус":

    Браво, страшен акъл имаш, няма що! Комунизма е толкова свързан с п.....стията, колкото ти си свързан с квантовата механика! Нито съм комунист, нито съм привърженик на еврогейска либерастия!
    Голяма гордост да си обратен, малоумници!

    Коментиран от #11

  • 6 Кака Гинка

    8 1 Отговор
    Еее,не е за вярване - и сърбите сдадоха багажа,даже на правителствено ниво!А ги давах за пример до сега,тц,тц,тц...
  • 7 ......

    5 0 Отговор
    Еее, те сърбите са с връзки, цел премиер сбъркан си имат, къде са те, къде сме ние...за всеобща наша радост:)
  • 8 ААА

    7 0 Отговор
    Анка мога да я разбера , що е обърнала резбата. То кой мъж може да си легне с такава прекрасна и свежа , като утринна роса, лепа девойчиня. Пиша така, щото иначе ,много лошо ще ме цензурират . Истинска принцеса на британските гробища.

    Коментиран от #10

  • 9 Бах

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Хасане,не знам защо афишират.Явно искат да наложат тяхната ненормалност на природата.Какво се учудваш,то политици,депутати и медиини звезди са такива.Тяхната престъпна зависимост се използва от други кръгове-те слушкат и изпълняват.Нашето Народно събрание е типичен пример.Тези нищожества е желателно,да ги разтварят в ОРТО-ФОРФОРНА киселина.Да не остане и атом от тях и фа ги пуснат в канализацията.Тези извратени човешки подобия,никоя религия не ги толерира.Някои са ги скопявали,други им режат главите.А ”ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО”ги ползваше в мините за УРАН.Нали и тази работа трябва да се свърши
  • 10 Бах

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ААА":

    Така е.Цензурират.Но и при тях има нормални.Често дават време преди да цензурират.Достатъчно за да видим кой какво мисли
  • 11 доктор Хаус

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Това значи,че малко си чел....!? Гузен не гонен бяга !
  • 12 доктор Хаус

    1 4 Отговор
    Що бе...ние имахме п...ал министър председател (2005-2009) М-р на външните работи и т.н. все комунета ! Цял свят знаеше,нищо че не си признаваха,бяха "скромни"! Статистически погледнато най-много п....али и л....ки има в така наречените леви партии ! Просто влече си ги....! Някои като чуят комунизъм и все още си мислят,че това е идеология !? Не е идеология,това е патологично състояние на душата породено от генетично предаден комплекс за малоценност,нисша (първосигнална) страст да завиждаш на успелия и богат ближен и да искаш без нужните качества и възможности да станеш като него !

    Коментиран от #13, #14

  • 13 социално неосъзнат безпартиен

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "доктор Хаус":

    След 1989г. пич комунисти няма , освен оня съветника на Живков - Костадин Чакъров който е единственият който се обявява публично за комунист. Но виж партията на "бояджиите" , нагаждачите , кариеристите , кьордаваджиите ,и ветропоказателите,във всичките им превъплъщения е най-голямата партия и преди 10. 11 , и след това.
  • 14 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "доктор Хаус":

    Ти ли си чел БЕЕЕЕЕЕЕЕ - хахахахаха
    По-голяма глупост не можа ли да измислиш? Та самия Айнщайн е бил с леви убеждения!
    Ти с какво си успял, че плюеш обикновените хора - изобретател ли си, рационализатор ли си, имаш някаква заслуга в някаква област ли?
    Аман от палячовци, които си мислят, че щом са успели да излъжат и откраднат без да ги хванат, значи са много значими за човечеството!
    Комунизмът пропагандира справедливост, но този който беше у нас, беше по-уродлив и от капитализма, който пък от своя страна разчита на такива абсурдна идея, че всеки може да успее и да е богат!

    Коментиран от #19

  • 15 Хохи

    1 0 Отговор
    Всичко е част от ГОЛЕМИЯТ ПЛАН

    Не разбирате ли.
  • 16 Раса

    3 2 Отговор
    Сърбите са по европейци от нас!
  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    как е възможно???коравите сърби,братята на путин да ходят на геи паради!!!!там няма гмо,няма сорос ,а лепа брена и партизаните са още номер едно.сега като влязат в ес и нато хептен ще спре тролската радост за братата им сърби с евтиното сирене и шльокавицата!

    Коментиран от #18

  • 18 Георги Стоянов

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    "няма сорос"Я пак! Сорос е навсякъде, където има популяризиране на п...ли, цигани и изобщо всякакви маргинали. Можем само да се надяваме, че идеите му ще си заминат с него, защото в крайна сметка не са нищо повече от прикрити национално деградивни псевдоутопии.

    А сърбите, ако са нямали много ГМО, скоро ще имат САМО такова, сиренето им ще стане бая скъпо, заедно с шльокавицата. С други думи: не ги чака нищо различно от българите.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Георги Стоянов":

    интересно що са толкова тъпи та да искат ес и геипаради?вие дето разобличавате сорос и гмо то що не спретнете парад в белград да им покажете истината и да ги предупредите ?може да апелирате да не вземат бугарски пасоши с фалшиви удостоверения за бугарски произход и да апелирате по никакъв начин да не ходят в западна европа където им е половината рода вече трето поколение!!!!много ще е интересно на този парад и дано ви пази повечко полиция щото бая ще се учудиш от сръбската любов!

    Коментиран от #21

  • 21 Георги Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Ти кажи! Явно си запознат!

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Георги Стоянов":

    ами щото са същите като теб скрити геове и либерасти.викаш за путин ама бяхгаш в лондон,мразиш геовете ама имаш прическа и вид на такъв,пречел ти сорос ама като ти нарушат правата и ревеш до небето.та сърбите са същите ,само се правят на путиноиди ,очакваики да откраднат някоя и друга рубла докато тръгнат евросубсидиите.няма да им върже обаче .
  • 23 Патриот

    0 0 Отговор
    Добре де, щом са п....нгели да са си. Кой им пречи?
    Защо трябва да се афишира?
    Аз съм Левскар, ама не съм тръгнал да го афиширам.

    Коментиран от #24

  • 24 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Патриот":

    ами п...лите искат да са равни на хетеросексуалните и затова демонстрират сексуалността си която преди това са крили.обществата на запад ги приемат нормално и тва е вид тест за новоприетите в демократичната среда.
Новини по държави: