Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 16:51 1 261 0

Разплитат случая "Мирослава" до лятото

  • красимир ципов-
  • мирослава николова-
  • перник-
  • комисия
Разплитат случая "Мирослава" до лятото - 1

Вероятно към средата на годината ще приключи разследването за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник, което потресе страната. Това се разбра от думите на депутата от ГЕРБ Красимир Ципов, който оглави временната анкетна комисия в парламента, натоварена със задачата да проучи случая в Перник, както и полицейското насилие в Мировяне и Скравена.

Комисията се зае първо с убийството на Мирослава, чието мъртво тяло бе открито на 14 януари край Перник. На днешното заседание депутатите изслушаха пернишкият окръжен прокурор Пламен Найденов.

От думите му станало ясно, че вероятно до лятото ще има обвинителен акт в съда.

За убийството бяха задържани двама – Марио Любенов – Заека, който се оказа с психични проблеми, и Стойчо Стоев – Чочо, който се самоуби в присъствието на полицаи, след като им показа къде е заровено тялото на девойката.

До момента няма версия други лица да са участвали в престъплението.

Работи се по всички възможни версии, заявил Найденов.

Прокурорът дал подробности и за самоубийството на Стоев, за което опозицията повдигна множество въпроси. И най-вече защо не му е отнето оръжието.

В момента на самоубийството там имало общо двама униформени в коридора, и две поемни лица. Въпросът е бил най-много дискутиран.

Утре комисията ще разпита присъстващи на мястото лица.

Самият Найденов отказа коментар пред медиите.

Както е известно, опозицията отказа да участва в комисията, тъй като искаше съставът й да бъде не на пропорционален, а на паритетен принцип с  равно участие на парламентарно представените групи.

По-рано Ципов покани опозицията да се присъедини, а Иван Костов заяви, че ще настоява за алтернативна комисия, тъй като в момента ГЕРБ разследва сама, заедно с един независим депутат, случаите на полицейско насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА