Last news in Fakti

3 Май, 2018 17:18 11 344 19

Почина велосипедистът, катастрофирал на "Тракия"

  • велосипедист-
  • катастрофа-
  • "тракия"

Голяма трагедия е сполетяла велосипедиста, който преди две седмици тежко катастрофира на магистрала "Тракия". Любомир Пенов не е успял да се пребори за живота си и е издъхнал. Това става ясно от пост в социалните мрежи, пише Блиц.

"Скъпи приятели, Благодарим ВИ, че бяхте с нас и ни подкрепяхте в тежките дни на надежда и борба за живота на нашия Любо. Душата му избра да отпътува от този свят и да остане вярна на всичко, с което той живя - свобода, лекота, истина. Вярваме, че той е наоколо и ще бъде жив в сърцата ни, където ще пазим завинаги едно специално, огромно място с неговото име- Любо.

Лек да ти е пътя..... Да го изпратим всички с обич на 04 май 2018 г. от 12 часа /петък/ в Храм „Рождество Христово“, ул. „Филип Аврамов“, кв. Младост 3 (срещу Патиланци)

Димана и Елица", пише в профила му.

Припомняме, че колоездачът бе сериозно пострадал вследствие на удар в ограждения. Инцидентът стана на 18 км от автомагистралата в посока София. Междувременно четири коли се удрят една в друга, а причината за това е отвличането на внимание на водачите заради падналия велосипедист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    38 10 Отговор
    Тва е като да ползвам далекопроводите за електричество да се набирам по тех и после да цирикам що ма фана тока ми щото магистралите не са за колела ей за тва

    Коментиран от #19

  • 2 Бесен Язовец

    31 21 Отговор
    А тия изобщо не им е местото по пътищата!
    Завират се по свтофарите и кръстовищата също като искат на колело айде КНДР!
  • 3 Професора

    35 9 Отговор
    Изобщо не е здравословно да караш колело в града дишаш мръсните изгорели газове с отворени дробове! По магистралата е същото това че някой си мисли че е мн.оригинален или е мн.западно европейско се е излъгал ПРОСТОВАТО Е!

    Коментиран от #17

  • 4 iQ5

    20 7 Отговор
    Да се качат на Кон и да почнат да препускат за здраве по булевардите също е много екологично!
  • 5 Гощо

    38 3 Отговор
    Магистралите са забранени за мотопеди и велосипеди,не знам защо някой хора си го търсят,като искаш да спортуваш иди в планината и карай на чист въздух.

    Коментиран от #11

  • 6 Public Owner

    18 7 Отговор
    Невъоръжено камикадзе.. на магистрала с колело! Сещам се и за ония велосипедиста на бул. патриарх евтимии дето караше като откачен в насрещното и се удари в една кола - самоуби се бързо-бързо. Спуках се от смях тогава.

    Коментиран от #16

  • 7 Sorry

    21 16 Отговор
    Това е човешки живот! Големи сте циници - простаци. В нормалните държави има уважение и респект към всички на пътя. Това няма кой да ви го набие в тъпите кратуни ! Какви хора сте всички дето коментирате смъртта на един от нас по този начин?!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Public Owner

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "Sorry":

    Човече.. може и да е грешка да се занимавам да ти обяснявам, но айде този път ще го направя.
    В 'нормалните държави' където има уважение на пътя се спазва и закона. Не може да мачкаш закона, да нямаш елементарна пътна култура, да даваш лош пример и да рискуваш живота на себе си и околните и да очакваш да те уважават. Заради този дебил беше станала верижна катастрофа с ранени. Колоездачите в България са абсолютно неадекватни - масово! Направиха им велоалеи, даже вело светофарчета, стесниха пътните платна на колите даже за да има велоалеи - и тия пак не спазват абсолютни никви правила, даже често изобщо не използват тия велоалеи. Не ползват жилетки, каски и редовно минават на червено, както и играят на шах-мат между автомобилите и трафика.. ит.н. Нали ги гледам всеки ден. Както и всеки човек. Ти на кой свят живееш, за какви нормални държави сравняваш и говориш, огледай се. Затова "циник-простак" няма как да ме нарича невеж индивид като теб, защото очевидно не си наясно с очевидни неща и нямаш ясен поглед върху елементарни неща!
    Ще ти дам и пример колко е опасен тоя малоумник дето бил умрял сега. Имаше 1 друг последните години който качваше клипчета в бокса и тубата как кара по магистрала и как се бил хванал на бас, че за 1 ден ще стигне от гр. София до гр. Бургас с колело. И тръгнал умника без каска и без жилетка по МАГИСТРАЛАТА и снима и качва това. И този клип с десетки хиляди гледания в мрежата. Разни подрастващи му се вързаха на акъла и този самоубиец-

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГОСТ

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гощо":

    да ама не
    забранени са за превозни средства
    които не могат да развият 50 км ч
    като на оня с коня БМВ то
  • 12 Цитат от здвп

    11 1 Отговор
    На път, обозначен като автомагистрала или скоростен път със съответния пътен знак, е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято конструктивна максимална скорост надвишава 50 km/h. Движението на други пътни превозни средства, както и движението на пешеходци, воденето на животни и навлизането на автомобили, теглещи пътни превозни средства с гъвкава връзка, е забранено.
  • 13 Азазазаз

    2 1 Отговор
    Не разбирам как така се е ударил в загражденията, нали ги вижда, с колелото караш с 15-20км/ч, той или е бил пиян или е получил инфаркт както кара колелото.

    Коментиран от #15

  • 14 Лъчо

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "Public Owner":

    Може и да е грешка да се занимавам да ти обяснявам ( и на тебе ), ама редовно го правя.
    1. Не може лошият закон, написан от престъпниците в Народното събраТие да бъде спазен. Забраната за движение на ШОСЕЙНИ КОЛОЕЗДАЧИ за каране по магистрала е лош закон. Опасностите за тези ПРОФЕСИОНАЛНИ КОЛОЕЗДАЧИ по останалите пътища са повече.
    2. Верижната катастрофа беше станала не заради "този дебил", а заради дебилите, които са опънали тел на магистрала. Тези дебили представляват оторизираната институция (фирма "Автомагистрали"), която трябва да знае, как се обезопасява ремонтен участък. Вместо това, тези дебили взели че създали изключително голяма опасност за движение на пътя (ми ако беше мотор, спиращ аварийно). Това се случва в държавата, в която най-важното нещо са магистралите!
    3. Велоалеи, жилетки, каски, игра на зиг заг между превозните средства, които ти всеки ден си бил гледал. Гледаш но не видиш. И най-вече нищо не разбираш. Ако разбираше, щеше да правиш разлика между къф и да е галфон с колело (много са, така си е) и такъв който кара шосейно колело (със забележката, че във всяко стадо винаги има и някаква мърша). Вервай ми, че тоя със шосейното колело знае повече от тебе за тоя вид спорт. Това не е средностатистическия малоумник, който наистина е масово явление и който обаче се дължи на една много проста причина - моторът на машините е много як, и лесно се форсира само с едно леко натискане на педала за газта. Може и да ти се види, че и карането от С
  • 15 Лъчо

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Азазазаз":

    Шосейни колоездачи по магистрала карат със средна скорост около и над 40 км в час. Точно поради това са принудени да карат по магистралата, щото по другите пътища и малките дупки им трошат колелата с тая скорост, а движението по другите пътища е дори по-опасно (въпреки тъпите закони) и съответно инцидентите са повече.
    Ето едно опреснение на случая, за да е ясно, за какво става въпрос:

    http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=11938
  • 16 Лъчо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Public Owner":

    Нищо не можеш да се сетиш ти. Тоя дето е карал в насрещното е некой идиот с колело, каквито има много, като почнеш още от малките деца, които не знаят от коя страна на пътя се кара колелото. И тоя малоумник няма нищо общо с такива като тоя дето е загинал, заради некадърниците които са назначени на работа във всички сфери на икономикса.
  • 17 ЖПеец

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    Още по-простовато е да се спуснеш с над 100км/ч по магистралата
  • 18 Лъчо

    2 3 Отговор
    Масовото изпростяване иде от една много проста причина. Техниката вече е много мощна. Като почнеш от компютрите и интернет, където с натискането на едно копче много неща могат да бъдат свършени. И особено с натискането на педала за газта на МОТОРНИТЕ Превозни Средства. Седиш си на сгодната седалчица, мръднеш си малко крачето и колата полети като самолет. Па вземе даже та ти стане навик и сто километра в час вече за нищо си ги немаш. И си мислиш, че да натискаш педалите на колелото е същото, като да натискаш и педала за газта. Па по некое време развиеш чуство за сила и мощ и гУлемо презрение към колоездачите, дето ти се моткат в краката. Псувайте ги още по-яко тия колоездачи. Особено в София. Дано всичките те, да хвърлят колелата и да се качат на автомобил. И дано задръстването да стане още по-голямо. Особено в София. После ше разберете, кога ви е било по-широко около врата - като ви турнат все по-големи данъци на колите, по-скъп бензин и по-големи такси за паркиране във все по-големите сини зони. И като се изпотрепете все повече, докато ви возят в автобусите. Всеки инфаркт и инсулт тука е Божие наказание за масовия идиотизъм. Както и рак, диабет и т.н.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове