4 Февруари, 2012 18:42 1 422 0

Петър Стоянов готов да брани Първанов

  • петър стоянов-
  • първанов

Бях гневен на тема спекулации за 4 февруари. Но като видях как хора, които довчера ласкаеха Първанов, а днес се хвърлиха срещу него, искам да го защитя. Това заяви бившият президент Петър Стоянов президент в предаването "Карбовски: Директно" по Нова телевизия. 

„Не бива така, трябва да има приемственост. Загубих изборите от Първанов, но да хвърляш камъни срещу него и за това, за което не е виновен, не е редно”, допълни той.

Петър Стоянов обаче не спести на Първанов обвинението, че е подменил историята за 4 февруари 1997 г. И дори разкритикува датата на проекта му, който стартира именно на този ден, а не, например, на 9 септември. “Първанов си търси голям противник, за да каже на своите "Аз съм", изтъкна той.

Той подчерта, че при него през 1997 г. дошли Николай Добрев и Георги Първанов, които носели папка с втория след Жан Виденов кабинет. Стоянов отрече да е имало две папки. Той убедил двамата да се откажат от второто правителство, защото това би отдалечило България от ЕС и НАТО.

Стоянов опроверга и твърденията, че Георги Първанов бил герой. Според него герои бяха хората в протестите, които са били най-образованите, а не лумпени. “Първанов има достатъчно време да лъже, защото участва в избори и ходи на лов, най-много се лъже по време на избори и след лов”, цитира Бисмарк Стоянов, отговаряйки на въпрос за своя наследник на поста държавен глава.

На въпроса как БСП е "обърнала палачинката" за НАТО, Стоянов заяви: " Не знам точно, но и да знам, няма да ви кажа всичко. Има конфиденциалност. БСП бяха силно натиснати от Европейската социалистическа партия от Брюксел. Когато обърнаха гледната си точка, бях толкова щастлив, колкото малко техни членове са били. Прави му чест на Първанов тази метаморфоза.”

На въпроса какво мисли за първия български президент Желю Желев, Стоянов каза: „ Д-р Желев не открадна и 2 лева.” За политиката на СДС той коментира, че партията е  направила така приватизацията, че е убила шанса за дясна партия.

Петър Стоянов каза, че няма информация за какво точно идва държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън в България утре. "Идва тук, за да ни натиска, чета в медиите. Стига сме се надценявали! Стига с тези  нашенски комплекси!", възмути се той. Експрезидентът допусна, че визитата е заради операция срещу Иран.

Стоянов коментира и ситуацията със съпругата на настоящия държавен глава, която отказва да се появява публично. “Една първа дама е безплатен посланик на страната. Аз уважавам всеки избор, но дано сегашната първа дама не зададе занапред поведението и на следващите", посочи той.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА