Last news in Fakti

4 Февруари, 2012 19:25 2 147 0

Учредиха сдружение ГОРД

  • сание сютлю-
  • горд-
  • сдружение
Учредиха сдружение ГОРД - 1
Снимка: Сание Сютлю

Гражданско сдружение ГОРД (Гражданско обединение за реформи в държавата) беше учредено днес в Шумен. Сред целите му ще е обединяването с други подобни формации, благодарение на които да се чуе гласът на гражданите, съобщава Дарик.

Сдружението не е формирано на политическа основа - категорични са от ръководството. Проектът за Устава на организацията е изцяло идея на юристът Александър Маринов от Ловеч, който ще е зам.-председател (и бивш член на младежката структура на ДПС). Председателят на сдружението е Сание Сютлю. Тя е бивш зам.-кмет на община Иваново, област Русе от ДПС.

В учредяването са се включили представители от 7 региона в страната (главно от северна България). Присъствали са около 50 души, като 18 от тях с поставили подписите си като учредители. Символ на обединението ще е орелът.

„Искаме просперитет и да живеем по-добре. Политиката ни е такава, че който има власт и средства е най-силният човек в България. Законите не се контролират и са различни за всички, а доверието ни като гласоподавателите не беше оправдано", обясни още председателят на ГОРД.

По думите й новосформираната организация не застава единствено срещу ДПС, а срещу почти всички, включително й Бойко Борисов и сегашното правителство. Тя подчерта, че симпатизантите на обединението са солидарни със стачкуващите в момента и биха излезли да ги подкрепят.

„Не бях съгласна с решенията на Движението за права и свободи, спускани отгоре и това да изпълнявам техни решения, исках да работя за избирателите си. През 2010 г. подадох оставка като зам.-кмет и общински лидер на ДПС", обясни Сание Сютлю.

Тя разказа, че проектът ГОРД се е родил като фейсбук група, който първоначално е подкрепял Касим Дал, но в последствие вижданията им за това са се променили, тъй като той се е присъединил към ЕНП.
Единственият политик, който се отличава от статуквото в момента според ръководството на ГОРД е Меглена Кунева. Времето ще покаже дали ще регистрираме организацията си като политическа партия и кога, каза зам.-председателят Александър Маринов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА