4 Май, 2018 16:20, обновена 4 Май, 2018 16:06 2 032 24

Борисов: България е от най-лоялните членове на НАТО

  • бойко борисов-
  • нато-
  • роуз готемюлер

Премиерът се срещна със заместник-генералния секретар на НАТО

Борисов: България е от най-лоялните членове на НАТО - 1
Снимка: БТА

България е един от най-лоялните членове на НАТО, доказан в операциите на Алианса и дал свидни жертви при изпълнението им, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

При срещата си със заместник-генералния секретар на НАТО Роуз Готемюлер, която е на посещение у нас, той подчерта, че евроатлантическият път на страната ни и членството в Европейския съюз са стратегически приоритет на правителството.

Борисов посочи, че България отдава приоритетно значение на стабилността и сигурността в страните от Западните Балкани и очаква напредъкът на държавите-кандидатки да бъде отчетен.

„Трябва да изпратим ясни послания за продължаване на политическия ангажимент и практическото сътрудничество със страните от региона“, каза той.

Министър-председателят обърна внимание на периодичните прояви на национализъм и етническо напрежение, които могат да доведат до сътресения в региона и подчерта, че поемането на ангажимент от страните от НАТО и ЕС към тях ще донесе повече стабилност.

Борисов: България е от най-лоялните членове на НАТО

„Искаме да превърнем Балканите в строителна площадка, а не в гробове от масови убийства и етнически конфликти“, каза той.

Министър-председателят информира заместник-генералния секретар на НАТО, че България е готова с актуализирани проекти за придобиване на нови бронирани машини за Сухопътни войски и нов тип боен самолет за ВВС. За по-късен етап се разработва и проект за два многофункционални модулни кораба.

„Въпреки че политическите ни опоненти не приемат увеличението на средствата за въоръжение, мисля, че с тези проекти ние ще ние покрием изискването на НАТО за отделяните разходи за отбрана“, каза Борисов.

НАТО продължава да подкрепя България, която е ценен партньор и има изключителен принос в общите ни операции, особено към мисиите в Косово и Афганистан, посочи заместник-генералният секретар на Алианса. Роуз Готемюлер посочи, че е впечатлена от професионализма на въоръжените сили. Тя даде висока оценка и за ролята на България за задълбочаване на сътрудничеството между Алианса и ЕС и приветства успешното провеждане на ротационното председателство на Съвета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    4 17 Отговор
    С МАЛКО НЕЩА СЕ СЪГЛАСЯВАМ С ТОЗИ
    "УПРАВИТЕЛ"🤗
    НО ТУК Е ПРАВ.
  • 2 Стефан

    23 6 Отговор
    Да, наистина е лоялен партньор - дадохме 1 милион лева помощ на авганистанската армия - по линия на нато!

    Не на еврото в България!
  • 3 Пешо

    29 5 Отговор
    Тиквата да не ме набутва в казана без да ме е питал!

    Коментиран от #23

  • 4 ****

    34 4 Отговор
    Особенно Борисов е най лоялният член,облизва всичките натовски з@дници,и тогава го пускат да се присъедини при мижитурките.
  • 5 НКВД

    28 4 Отговор
    Колко мрзим такива лоялни лакеи със смочувствие и претенции за мъжкари!
    Слагач още от комунизма затова и на тая позиция ,,лояления"
  • 6 Скорпион29

    24 3 Отговор
    Сервилен ! Слагащ се! Подмазващ се!
  • 7 Ford Prefect

    22 3 Отговор
    С кои пари ще купува? С парите от пенсиите или с неговите от офшорките?
  • 8 ПЕЕВ

    2 14 Отговор
    САМО ПИЛОТА ДЕТО ПРАВИ ЛУПИНГИ.
  • 9 ЗЕВС

    24 2 Отговор
    Американския империализъм, чрез Северно атлантическия съюз (НАТО), създаден за реализиране на милиарди долари печалба от продажбата на Американски оръжия за въоръжаване на натовските армии. Господстващото положение на Америка превърна Европа в Американски слугинаж и бойно поле при евентуален конфликт между САЩ и Русия.
    Алиансът нe се проявява като отбранителна организация а действа като нападателна такава! Нахлуването му в бившата Югославия, Ирак, Афганистан, Сирия, доставки на оръжие и изпращане на военни специалисти Сирия и Украйна. Операцията на НАТО в Босна и Херцеговина. Българската армия участва и в редица други мисии като тези в Хърватска (мисия на ОССЕ), Либия (Unified Protector), EUFOR (Чад и Централно-африканската република), Етиопия и Еритрея (UNMEE), Ливан(UNIFIL), Република Македония (Concordia и лагер Радуша), Таджикистан (UNMOT), Ангола (UNAVEM III и MONUA), Oперация на ЕС в крайбрежните води на Сомалия и Аденския залив (EU NAVFOR ATALANTA), Грузия
    (EUMM), Мали (EUTM Mali), Сомалия и Африканския рог (Ocean Shield).
    Всичко това струва милиони, заплатено с цената на мизерното съществуване от Българският народ. Освен това, НАТО действа само тогава и така, както искат САЩ, т.е. организацията се е превърнала в инструмент за осъществяването на външната политика на САЩ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 каза той

    16 0 Отговор
    и отхапа от филията с палмово масло...
  • 12 патриотъ

    21 0 Отговор
    Национална
    Американска
    Терористическа
    Организация
    Създадена е да защитава единствено военните и търговски интереси на Сащ по света и е създадена не с отбранителна цел,а за военна агресия и завземане на територии и природни богатства на други страни!Като същевременно поради липсата на други противодействащи сили поиска да завладее целия свят!И за наш срам и позор ние участваме в това заграбване на света със съгласието на нашите не много умни политици,които извличат лични облаги от съгласието си с действията на алианса и с уверението им,че работим за демократизирането на света.И на привържениците на нато не им идва на ум,че ще бъдем използвани и изхвърлени,тъй като такава е съдбата на всички слуги на американците.Историята е показала,че който е бил слуга на американците,той бива жестоко излъган, изигран и изхвърлен на боклука!
  • 13 Бати Злати

    12 0 Отговор
    Н ационалистическата
    А гресивна
    Т ерористична
    О рганизация
    не е организация за отбрана, а организация за придобиване на природни суровини в полза на САЩ, включително и войната против бивша Югославия, която беше заради полезните изкопаеми в Косово.
    Лично за мен, бомбардирането на Сърбия, е най-черната страница, позор за новата €вропейска история.
  • 14 ЩАСТЛИВ Е ГЛУПАКА

    12 0 Отговор
    ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ КАКВО ГО ЧАКА. ПРОШКА НЯМА ДА ИМА. ТАМ ГДЕ ТИ ЛИЖЕШ, НИЕ ОТДАВНА ПЛЮЕМ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кво правиме

    8 0 Отговор
    За Турската Конвенцията: Премиерът, като е разведен и като няма жена в къщи да му трови нервите му е лесно да говори. А тия мъже, които искат да си запазят семейството и обичат жените си и жените им не искат да си тръгнат и мъжете не ги държат насила, но жените им им тровят постоянно нервите и не искат да ги слушат, както си пише в Светото Евангелие - "жената да слуша мъжа за ВСИЧКО" и също Господ е казал: "Мъж да не напуска жена си, но ако я напусне да и даде разводна бележка" Какво правиме тогава?

    Коментиран от #18

  • 18 Кво правиме

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кво правиме":

    Лесно му е на премиера. Няма жена в тия бясно-феминистични времена
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ВКАРАТЕ ЛИ НИ ВЪВ ВОЙНА

    7 0 Отговор
    ЩЕ ПЛАЩАТЕ !
  • 21 Любознателен

    5 0 Отговор
    Защо България трябва винаги да е лоялна към някой чужд " началник " ?! Кога ще стане лоялна към народа си ?
  • 22 Така де

    3 0 Отговор
    Ние сме лоялни на НЪТО, а за благодарност те какво правят !!! Откакто партия ГРОБ дойде на власт се увеличи десеторно смъртността на гражданите и станахме 2ри в света. НАТО няма ли да е лоялен с народа и да пусне някоя бомба върху тези наши политици??
  • 23 зулус

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Ами аз не знам някой доброволно да иска да скочи в казана...затова не ни питат щото знаят отговора!!!
  • 24 gnida

    3 0 Отговор
    Дупедавец !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове