Last news in Fakti

5 Май, 2018 21:52 25 125 26

Шофьор хвърчи със 150 км/ч. в Пловдив. Колко го глобиха?

  • пловдив-
  • глоба-
  • шофьор

Той се е разделил с една заплата

Шофьор ще олекне с една месечна заплата, за да плати глобата си за превишена скорост. Той получил "честитка" на адреса си със приложена снимка, съобщи Traffic News.

Въпросното нарушение е извършено в началото на март на Асеновградско шосе, в участъка, който се води в пределите на града.

Камерата е засякла пежо, което е пътувало в посока Асеновград. Автопатрулът е уловил джигита да профучава с 92 километра над допустимата. В участъка до разклона за Околовръстното шосе, максимално позволени са 50 километра в час.

Оказва се, че освен солидната сума, която може да се приравни на една работна заплата, нарушителят ще се лиши и с 12 контролни точки от талона си. Причината е последните изменения и допълнения в Наредбата за контролните точки.

Според новите наредби най-много точки ще се отнемат при употреба над допустимото алкохол, опасно изпреварване, превишена скорост в населените места и при шофиране в платното за насрещно движение на магистрала или скоростен път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 664

    104 1 Отговор
    колко е една месечна заплата, щото има заплати и заплати....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 QRS

    55 4 Отговор
    значи се е разделил с не повече от 400 лв !

    Коментиран от #7

  • 4 ASK

    24 12 Отговор
    Ако е в една нормална държава няма да се размине с една работна заплата,но както и да е тук нали все пак е БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Баш Майстора

    40 8 Отговор

    До коментар #2 от "Alfa romeo":

    Ако същия джигит мине през твоите деца, кой ще им купува лекарства? И ще кълнеш полицията, че не упражнява контрол по пътищата.
  • 7 5 г назад

    32 39 Отговор

    До коментар #3 от "QRS":

    Разминал се е с 700лв ако му е второ нарушение е вече 1400 лв ...Ако е в пределите на града е съотвтно 1000 и 2000лв ..да си купят свещи за децата и цялото им котило на управляв. изроди ..Проблема не е в това че трябва да бъде глобен а че направо е ограбен ...сега семейството му ще из гладува тази глоба а Боко Т. и сие ще протриват ръце .И тука някой нарича джигита Урод ..понеже заради и такива като него по пътищата умират около 800човека А как ще нарече тези благодарение на които народа ни намалява с 40 000 души на година ..може би ,, Българо убийци" или,, масови убийци "

    Коментиран от #10, #21, #24

  • 8 Lyd1q

    5 13 Отговор
    Боже, първия момент помислих че съм аз :( ама то моето франсе не дига толко :D
    и м/другото точно този го засяках една нощ към смръчаване-гонеха се пежо 306 и едно бмв е36 , от Аловдив до Асеновград.Вътре във БМВ то бяха 3-ма младежи, пък пежко със затъмнените стъкла и спортно гърне,голям рев изкара :D
    А иначе пежото не му се даде. Мене ме минаха като спрял :D
  • 9 onq s konq

    16 28 Отговор
    Предполагам че и в моя град макс скорост е също 50км/ч,но има една "промишлена зона" около 5-6 км която е с идеален асфалт и когато се връщам от вилата карам с около 80.Когато обаче ДРУГО БМВ ме издуха с 120,аз не може да не отида на 150.А ако е упорит,не ме бъркат и 180 и никакви заплати няма да ме респектират!По интересното беше,че двете торбички ябълки които бяхме набрали с една мацка непрекъснато се търкаляха през цялото време по пода от предната до задната част на купето,а въпросната мацка НЕ ГЪКНА...за разлика от доста мои приятели мъже,които буквално почват да протестират и искат да слизат в подобни случаи:)

    Коментиран от #23

  • 10 QRS

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "5 г назад":

    700 лв. са заплата и половина ! ! !

    Коментиран от #11

  • 11 СссереМ

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "QRS":

    Става въпрос за България,не за Русия.

    Коментиран от #20

  • 12 Гербераси долни

    18 2 Отговор
    Закона трябва да се спазва и няма никакво извинение за превишената скорост,но на много места знаците не са ревизирани и обикновенно са частично закрити от зеленина и хората разбират за намалението когато им пратят снимката.Лошото е че доста често и преди се злоупотребяваше точно в такива участъци за да се направи "нормата за деня"
  • 13 CL500

    5 29 Отговор
    Не че го защитавам (най-вече щото кой знае каква барака е карал), но рискът мнооого зависи от самата кола, както и от реакциите на шофьора. С една малко по-спортна кола скоростта не се усеща, а и като си я знаеш колата как ускорява и как СПИРА, човек придобива увереност и някакси усеща колата. Ако не си забил поглед точно пред колата, а гледаш достатъчно напред и преценяваш кой и какво би могло да стане, не е толкова страшно. Признавам, че и аз съм карал примерно по Аспаруховия мост във Варна с 200, но ...
    Просто казвам, че когато си уверен в колата си и можеш от светофар до светофар да ускориш от 0 до 150 и пак до 0 си е много различно, ако караш барака, дето ако вдигнеш 150 и после ти трябват едни допълнителни да кажем 30 метра да спреш, които са и разликата до това да стане белята.
  • 14 Бай хойДД

    23 8 Отговор
    ВЗЕМЕТЕ МУ КНИЖКАТА И МУ ДАЙТЕ ВЕЛОСИПЕД НА ТОЯ ДЖЕНДЪР
  • 15 Гого

    12 3 Отговор
    Нали кара със запалени фарове през деня и става безсмъртен какво искат повече?
  • 16 Иван

    8 5 Отговор
    Ето заради такива абсурдни наказания няма да има ред по пътищата и ще умрат още много хора.
  • 17 "изрУТ"

    18 2 Отговор
    Големи усти отворихте!Джигт,изверг,малко му е!А неадеквани ограничения!,за пълнене на касичката-лична и държавна!?!Много малко от вас знаят за къде става въпрос!Изкуствено спъване на трафика-целта-повече актове!Още примери:Бургас-Созопол,две Латина с по две ленти,разделени и оградени с мантинели-max скорост 80!!!,по-ниска от междуселски път!!!!Подбалканския път,детелината на Сливен-някой малоумник е сложил табели за населени място-автоматично 50,на 10км от границите на града!!!!Няма да продължавам.Никой не го ЕЕ за сигурността ви,а само за финансовия сбор.Двайсе и толкова години увеличаване на глобите за скорост-нулев ефект за сигурността.Значи умрялото куче вони от другаде!Една сричка няма за увеличаване на събираемостта-по признание на КАТ около 40/100,от години!Ай за "невинните" нагли пешеходци друг път,че стана много дълго.Честит празник!
  • 18 Отело

    15 3 Отговор
    Там пътят е по-хубав от магистралите не Боко Тиквата а има ограничение 50 - сбъркана система.Само гледат да вземат парите на хората, а после защо не помагаме на полицията....
  • 19 Хан Крум

    13 3 Отговор
    Осетете се хора какво се пише,много сте дребнави .Мислете по глобално,политическата мафия точно това чака.Да стават различни инциденти,било висока скорост ,алкохол и тнт.Всичко е в ущърб на обикновеният човек.Политиците искат нашите измачени парички .Те насаждат чрез тяхните медий само насилие.Отклоняват от народа главните въпроси.А това са:беднотията,болести от недохрянване,незнанието на младите хора,принуждаване да емигрираш и мн.други.Мислете не се хабете.
  • 20 QRS

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    Пише Пловдив , ква Русия ве ?
  • 21 Отговорност спрямо обществото!

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "5 г назад":

    Чакай малко, защото семейството му ще гладува дай да не го глобяваме и да утрепе някой! Идиотщина е такова изказване! Като не иска да го глбяват и семейството му да страда да спазва закона! По същата логика дай да не вкарваме наркодилъри в затвора, че като не е на свобода да продава дрога семейството му ще гладува!
  • 22 БМК

    2 6 Отговор
    За такава скорост минимум 1 доживотна без однемане на контролни точки и да му си върнат заплатата
  • 23 хахахах

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Абе кончето искам да те попитам нещо извън темата хахахах както и останалите .Знаеш ли какво означава думата респект в превод хахахах всеки я използва за щяло и не щяло чак сте смешни
  • 24 Без петолъчка

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "5 г назад":

    ......колко жалко е да си комунист
  • 25 Кеворк Йашхуян

    3 1 Отговор
    Абе гледам , доста УБИЙЦИ сте се събрали тука.
    Крайна време е производителите на автомобили да ограничат електронно максималната скорост на автомобилите.
    Чудя се, ако загине ваш близък, давате ли си сметка, че ще обвинявате подобен типаж като вас
  • 26 abv

    1 1 Отговор
    Не е вярно . След табелата край на Пловдив до знак 60 има разстояние в което мога да карам със 90 съвсем спокойно. Този е карал със тази скорост преди табелата край на Пловдив.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове