5 Февруари, 2012 12:33 1 210 1

Фандъкова поиска снегорини от Павлова

  • софия-
  • снегопочистване-
  • сняг

Усложнена пътна обстановка в София зарани снега

Фандъкова поиска снегорини от Павлова - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Столична община Йорданка Фанъдкова поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова да бъде пренасочена техника за почистване на пътни участъци в София. Това съобщиха от Столична община.

Ситуацията в София е тежка, след като от сутринта вали обилен сняг, коментира пред БНР кметът на столицата. Работи се, но не можем да очакваме, че пътищата ще са "на асфалт", обясни тя и посочи, че основната задача на фирмите за почистване е градът да остане проходим, но при зимни условия. 

Основните усилия са насочени към почистването на основните булеварди. Фандъкова предупреди, че ако се налага, ще се затварят отделни трасета, за да бъдат почиствани.

Вследствие на обилния снеговалеж и ниските температури пътната обстановка в столицата е усложнена. Временно е затворен пътят за Витоша. В момента движението на Околовръстен път между Мировяне и Нови Искър е затруднено вследствие на аварирал ТИР. Критични са участъците и до Боянско ханче и Подгумер.

Продължават обработките на пътните платна със смеси против заледяване и избутването на снежни маси. Приоритетно се обработват улиците, по които се движи масовият градски транспорт.

В момента снегорините работят по почистването на Околовръстен път, Северна дъга, Ботевградско шосе и Черни връх.

Водачите на моторни превозни средства да излизат само с добре оборудвани за зимата автомобили и да карат със скорост, съобразена с пътните условия. Центърът за градска мобилност и КАТ подават своевременно информация към инспектората за критични участъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Emil Nikolov

    0 1 Отговор
    Защо са ви още снегорини, когато в крайните квартали нито една улица не е почиствана тази зима?!?