Last news in Fakti

5 Февруари, 2012 14:26 1 081 1

Младежкото ДПС подкрепя протеста срещу ACTA

  • дпс-
  • acta-
  • безработица

35 % e младежката безработица в България, твърдят от организацията

Близо 35% от младежите у нас са безработни. Статистиката беше изнесена от ръководството на младежкото ДПС. Председателят Джейхан Ибрямов, зам.-председателят Станислав Анастасов, който е зам.-председател на младежкия либерален интернационал и членът на Централния оперативен съвет Илхан Кючюк участваха на поредния форум на Националния съвет на младежкото ДПС.

По данни на организацията, официалната безработица сред младите хора е 22%, но много младежи извън тази цифра са или в сивата икономика, или изцяло извън трудовия пазар.
От МДПС ще настояват пред парламентарната група на партията един от мотивите за следващия вот на недоверие да бъде провалът в младежката политика.

От организацията се обявиха срещу основни политики, които се въвеждат с проекта за Закон за младежта. "Няма да подкрепим Закона за младежта в този му вид. Той е некачествен и стерилен", заяви Илхан Кючюк.
Според тях е недопустимо младежката политика да се определя от съвет, в който младежите организации са малцинство.

Те не приемат и липсата на политики по заетостта и за подкрепа на младите семейства.

От МДПС ще подкрепят и предстоящия протест срещу ратификацията на споразумението ACTA. Според тях, това споразумение ще даде допълнителен лост в ръцете на управление, показало неумение да зачита правата и свободите на гражданите. 

“Комбинирайки АСТА със случаите на полицейски произвол за България това е равносилно на отварянето на кутията на Пандора”, добави Станислав Анастасов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 драго

    0 0 Отговор
    Гласувайте срещу ратифицирането на ACTA в
    България на http://actavote.tk
    Благодаря