Last news in Fakti

12 Февруари, 2012 15:28 900 2

И РЗС против ACTA

  • рзс-
  • acta
И РЗС против ACTA - 1
Снимка: БГНЕС

РЗС се обяви срещу АСТА и няма да подкрепи ратификацията на документа в Народното събрание. Хората на Яне Янев ще използват и Съюза на европейските консерватори и реформисти, в който членуват, за отхвърляне на това търговско споразумение и в Европейския парламент.

В съобщение, пратено до медиите, РЗС припомня, че миналата година внесе в парламента проект на Закон за българската музика в радио и телевизионните програми. РЗС се противопоставя на идеята „страната ни да защитава на първо място чужди интереси в интелектуалната сфера” и „да репресира собствените си граждани в глобалната мрежа”. Този законопроект „отлежава“ вече половин година в Народното събрание и среща невероятна съпротива от чиновниците в СЕМ и КРС, твърдят от партията.

Според нея АСТА има за цел да защити интересите на чуждестранните артисти и изпълнители за сметка на българските и, което е особено цинично – да подложи на преследване потребителите и доставчиците на интернет чрез създаване на мрежа от доносници и виртуални ченгета.

Вчера между 8 000 и 10 000 души протестираха срещу АСТА в София.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дервиша

    0 0 Отговор
    Така ли каза господаря?
  • 2 Тони

    0 0 Отговор
    Браво на Яне !...