Last news in Fakti

6 Февруари, 2012 18:35 18 004 11

Затрупва ни половин метър сняг

  • софия-
  • прогноза за времето-
  • сняг
Затрупва ни половин метър сняг - 1
Снимка БГНЕС

Около полунощ и в крайните източни райони дъждът ще премине в сняг. Валежите на 7 февруари ще са значителни и ще се образува съществена нова снежна покривка - 20-50 см. За цялата страна е дадено код оранжев, без Благоевградско. С духащия из страната умерен и силен източен - североизточен вятър ще се образуват преспи и навявания. Пулсациите на вятъра в Източна България ще достигат и до 20-25 м.сек. Температурите в по-голямата част от страната през деня ще остават без съществена промяна между -8° и -3°, понижавайки се в крайните югоизточни райони до 0°-1°. Вятърът в съчетание с отрицателни температури ще създава усещане за много по-студено време, съобщиха от НИМХ.

В планините ще вали сняг, като снежната покривка ще се увеличи поне с 30-50 см, а вятърът на места ще прави непроходими преспи. Ще бъде с видимост и под 10м. Вятърът по билните части ще е от изток - бурен и ураганен. Температурите в слоя от 1200 м.н.в до най-високите части на Рила и Пирин около -12°, -15°. Бурния вятър в съчетание с отрицателни температури ще създава усещане за много по-студено време.

Още сутринта по Северното Черноморие ще вали сняг, по най-южното крайбрежие все още дъжд, но бързо ще премине сняг. Температурите през деня ще са от -2°,-3° по северното крайбрежие до 0°,1° към Ахтопол. Вятърът ще бъде силен и бурен от североизток с пулсации до 20-25 м.сек. Вълнението на морето ще бъде бурно. Вятърът в съчетание с отрицателни температури ще създава усещане за много по-студено време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ..............

    2 0 Отговор
    СУПЕР.
  • 2 koledar

    2 0 Отговор
    СТРАХОТНО!!!! Кога е топло, така да е !!!
  • 3 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    koito e s jip se kefi iako
  • 4 Боби

    1 1 Отговор
    За безработните и тинейджарите които си седят пред PS-то,телевизора и се вайкат какви филми да гледат и от време на време да поглеждат през прозореца Е супер но за тези които работата и е на вън или на пътя не мислч,че биха казали СУПЕР.

    Коментиран от #5

  • 5 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боби":

    @4 e kolega mnogo si se zduhal.gledai po filosofski na neshtata.
  • 6 НЕДКО САВЧЕВ

    0 0 Отговор
    Aми нормално е- това е началото на края на света. Остават ни още броени години до ледената епоха . Хахахахахахахахаха
  • 7 Пловдив

    0 0 Отговор
    Хубаво де,каква е тази работа?! Преди 5 години на 10 февруари храстите бяха цъфнали - имам снимки оттогава,а сега?... Явно климатът става все по-краен и това не е на хубаво,иначе и аз се радвам на снега,но не и на това,че една година го гледаме на картинка,а друга го ринем с тонове.
  • 8 метеорит

    0 1 Отговор
    наближава края на света
  • 9 zombi

    1 0 Отговор
    като умрете ще ви доиде края на света.
  • 10 -----

    0 1 Отговор
    IMAM GARAJ I KARAM DJIP ZAVIJDAITE

    Коментиран от #11

  • 11 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "-----":

    @10 abe pri metar sniag jipat ti shte si ostane v garaja.