Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 08:38 2 115 1

Цветанов: 8 загинали и 2-ма се издирват от вчерашната трагедия

  • бисер-
  • харманли-
  • наводнение
Цветанов: 8 загинали и 2-ма се издирват от вчерашната трагедия - 1
Люнимец - Снимки: Петко Тенчев

В село Бисер продължава спасителната операция. Официално 8 са жертвите, 2 лица се издирват, заяви по бТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Един младеж не може да намери родителите си. Едно дете не можехме да намерим вчера, но се установи, че е отишло в съседи, каза още той. Обстановката е усложнена. 75 човека са евакуирани от наводнения квартал в Свиленград. Има 23 села, които остават без вода, подготвят се водоноски, съобщи още министър Цветанов. В община Симеоновград 8 селища са без вода, в Любимец положението също е критично. В момента нивото на река Марица е в критично състояние. Дигата, която се е скъсала, от 60-те години не се е късала и от тогава не е влизала вода в Свиленград.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че всички язовири трябва да минат под едно ръководство. Това, според министър Найденов, създава проблеми. Екипът на министър Караджова работи по въпроса. За язовир Иваново край село Бисер е имало преписка и то от 10 години, никой за съжаление не е взел мерки, каза Найденов. Общината е трябвало да вземе мерки, язовирът е общинска собственост, според министър Найденов. Най-малкото, което можеше да направят общинските власти, е да изпуснат язовира.

Голям проблем е да не тръгне епидемия по животните. Затова ветеринарите са тук, заяви Найденов. От горското стопанство снабдяват с дърва. Правим логистика за храна. Голямо количество храна има тук. Благодаря на всички дарители, каза Найденов.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов съобщи по-късно, че е осигурен фураж за живите животни, останали в село Бисер. Ветеринарите започват опис и изваждане на удавените животни, които ще бъдат евакуирани към екарисажа в Шумен. Предстои да бъде направена и дезинфекция на селото, съобщи министърът.

Служителите на Областната дирекция по земеделие и общинската служба започват опис и на унищожената селскостопанска продукция. Пострадалите хора ще бъдат обезщетени, каза министър Найденов.

Социалният министър Тотю Младенов благодари също на всички организации. В България солидарността не е изчезнала, каза той. Дирекцията на социалното подпомагане в Хасково е на крак от вчера сутринта. Ще се разпределя храната във всички райони. Социални работници и психолози тръгват по всички бедстващи райони, съобщи министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bulgarina

    1 0 Отговор
    лоша работа в този "парцел", защото ми е трудно да нарека България държава , и ще става още по -лошо , благодарение на всички управляващи - не само тези в момента , не по-малко вина имат и предишните , както и всички от близо 20 години насам....Как никои не се показа пред народа и да заяви че той лично поема вината за еди кое си събитие , ами все оправдания и търсена на други виновни естественно ....

    Сами сме си виновни , че си ги търпим , така че всички заедно да навеждаме главата и да цъкаме с език...., и така до следващата трагедия , или следващото належащо повишаване на цените на всичко , или следващата принудителна смяна на номерата на автоммобилите или личните документи според "новите европейски изисквания ", или каквото и да е там.....

    Живеем си в един наш модел на скрит , потаен комунизъм - всеки гледа да има нещо в купичката и мълчи ...

    И както казах в началото все по лошо ще става, но докато "София " е добре и кротува , значи е добре и цялата страна, т.е. "парцел"....

    *лично мое мнение , нито искам да ангажирам някого, нито визирам виновни , нито обиждам конкретни лица и градове...., просто това поне за мен е цялата ИСТИНА