Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 09:17 935 0

Искаме пари от ЕС заради наводненията

  • бойко борисов-
  • наводнения-
  • кристалина георгиева
Искаме пари от ЕС заради наводненията - 1
Снимка: БГНЕС

Ще поискаме финансова помощ от ЕС, никога всичко не може да бъде възстановено, но в момента се стараем много да сме съпричастни към трагедията. Това заяви по Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

Той каза още, че всеки ден се чува по телефона с комисаря за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи на Европейския съюз. Кристалина Георгиева вече е в България, съобщи министър-председателят.

Най-вероятно утре ще бъде обявен ден на траур. Още не е решено, изчаква се да се види колко са жертвите, каза още Борисов.

За това кой е виновен премиерът каза, че когато една собственост се ръководи от няколко институции, тя не се стопанисва. Има една хубава българска поговорка - "Орташката кобила и вълците не я ядат", каза Борисов.

Още десетки, стотици са така и не само при язовирите е така, допълни премиерът. Той се възмути от това, че се чупят крановете, държат се язовирите на най-горната точка, за да не им измре рибата и като стопят ледовете, става това, посочи Бойко Борисов.

Според него, в случая дори язовирът да е на общината, общината няма нито един експерт, за да се грижи. Защо на времето са ги прехвърлили на общините, за да могат да ги експлоатират и ето го резултатът, каза премиерът.

За съжаление, се търси отговор между институциите от няколко месеца. След тази трагедия обаче много бързо ще се вземе решение, подчерта той. Според него трябва да има единен орган, който като каже да се източи язовирът, това стриктно да се спазва.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА