Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 15:15 1 903 0

Лавина затвори пътя към курорт в Рила

  • рила-
  • благоевград-
  • свлачище-
  • лавина-
  • сняг
Лавина затвори пътя към курорт в Рила - 1
Снимка: БГНЕС

Сняг и пръст се свлякоха и затрупаха пътя към ски писта „Картала” в курорта „Бодрост“ над Благоевград. Свлачището е над последния ВЕЦ в близост до пистата и е запушило коритото на река Благоевградска Бистрица в същия участък. Пътят е затворен за движение, служители на Пътна полиция спират превозните средства преди свлачището, предава благоевградската информационна агенция „Е-79“.

Екипи на фирмата, която стопанисва ски писта „Картала”, и пътноподдържащата фирма от сутринта чистят огромната маса сняг и пръст, съобщи кметът на Благоевград Атанас Камбитов на път за мястото на инцидента. Засега не е възможен достъпът на багер до мястото, където е ударила лавината, и това забавя почистването.

Хората, които в момента са на пистата и във вилните зони, са блокирани.

Само в хотела на концесионера на пистата Илия Ризов са затворени 35 души.

„Хората са на топло, имат всички условия, за да издържат в тази тежка ситуация”, уточни Ризов. Според него съществува реална опасност още земна маса и сняг да се свлекат. Около 3000 кубически метра са се изсипали до момента на пътя и в коритото на реката. Според специалистите почистването ще отнеме поне два-три дни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА