Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 14:04 1 149 0

По 10 000 лв. на семействата на загиналите при наводнението

  • 10 000 лв.-
  • семейства на загиналите-
  • наводнение-
  • хасковско-
  • щети-
  • уорлик-
  • дарение
По 10 000 лв. на семействата на загиналите при наводнението - 1
Снимка Факти.бг

Министерския съвет одобри отпускането на допълнителни бюджетни кредити за изплащане на еднократна финансова помощ на законните наследници на починалите при наводнението в област Хасково. Помощта ще бъде в размер на 10 000 лв. за всеки починал и ще се изплаща на наследниците им чрез Агенцията за социално подпомагане.

В следствие на интензивните валежи, паднали на 6 февруари 2012 г. в югоизточната част на страната, е засегната голяма част от територията на област Хасково. В областта са получени сигнали за загинали и изчезнали хора и животни, разрушени сгради и мостове, прекъснати участъци от републиканската и общинската пътна инфраструктура, наводнени земеделски земи.

Скъсването на стената на язовир „Иваново” потопи харманлийското село Бисер, където водното ниво за кратко време достигна 2,5 м. Наводнени са и други села в областта. Осем души са загинали в Хасковско, други двама са в неизвестност. Екипи на МВР от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на отбраната, Българския Червен кръст, служители от Изпълнителна агенция по горите и високопроходима техника се включиха в спасителните операции. Използвани са спасителни лодки и военните хеликоптери „Кугър”. Организирано е раздаване на храна, вода и продукти от първа необходимост.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА