Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 19:51 4 027 0

Критична ситуация в Поморие (Видео)

  • бургас-
  • поморие-
  • вълнение-
  • море-
  • зима-
  • бедствие
Критична ситуация в Поморие (Видео) - 1
Снимка и видео: Gramofona.com

Морето взе три лодки в Поморие. Една яхта е разбита, а един кораб за малко да потъне, скъсал е въжета и се напълнил с вода. Осигурена е помпа чрез бързата намеса на спасителните екипи. Цялото поморийско население е настръхнало. А рибарите се борят за лодките си повече от 15 часа.

„Проблеми с моята лодка, пред очите ми я вдигна от скарата и я измести два метра настрани”, разказа пред Gramofona.com Мончо Сяров, който от 30 години е рибар.

Рибарите казват, че такова чудо от 30 години не е имало, накои си спомнят за 1953-та година, че е било толкова ужасно. Такава вълна, такова бурно море не са виждали от много години. Други от суеверие дори отказаха да говорят.


Борбата с водната стихия е продължила цяла нощ. Първият сигнал за скъсана дига е получен в един часа след полунощ. Всички строителни фирми на територията на Поморие се включват да помагат, осигуряват камиони и багери.


Иван Алексиев, кмет на община Поморие: „Там където проби морето ние успяхме до сутринта да запушим тези пробойни, но в 7 часа морето беше нещо страшно, 6 бала вълна, 14 метра и половина в секунда вятър„
Обявеното бедствено положение е овладяно, но ситуацията продължава да бъде критична, каза кметът Иван Алексиев. А според синоптиците лошото време ще продължи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА