Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 11:18 2 333 4

Борисов за Водното огледало: Връх на нахалството

  • водно огледало-
  • кърджали-
  • бойко борисов

"То и Дунав мост е така. За да ни е гадно на нас, много ясно“, обяснява министър Ивайло Московски

Борисов за Водното огледало: Връх на нахалството - 1
Снимка: БГНЕС

С „изключително нежелание“ правителството отпуска пари за проекта „Водно огледало“ в Кърджали. „Това е връх на нахалството“, коментира премиерът Бойко Борисов, показва стенограмата.

Министрите обсъждат проект за отпускане на пари от бюджета на МРРБ, за да бъдат изплатени задълженията по  проекта Укрепване на бреговете на р. Арда в района на гр. Кърджали, известен като „Водно огледало“.

„Към днешния момент с лихвите общата дължима сума е 29 917 580 лева“, докладва ресорният министър Лиляна Павлова. Обектът все още е в процедура за издаване на Акт 16, допълва тя.

Премиерът разбира, че на обекта е правено официално откриване, което го възмущава: „ Как, като не е готово, не е платено и няма акт? Как е правено? Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак“.

„Правено е официално откриване с публични изяви.  Така че, това е направено за пиар, но официално не е приет обектът“, спомни си културният министър Вежди Рашидов.

„И тепърва ще трябва да изплащаме лихвите, а те се трупат всеки ден“, допълва министър Павлова, изтъквайки общата сума за проекта -  около 80 милиона лв. Тези разходи са направени, признати и одобрени за плащане още 2009 г.

„Както госпожа Ковачева (бел. ред. Правосъдният министър Диана Ковачева) каза, един затвор можеше да направим. А Вучков тук ми говори тихичко, че за един квадратен метър може да финансираме всички чествания на военните и на МВР“, коментира с възмущение Борисов.

И пита защо предишните управляващи не са платили парите с излишъците, а транспортният министър Ивайло Московски отговаря: „ То и Дунав мост е така. За да ни е гадно на нас, много ясно“.

„Това се казва мултипликатор на разходите, господин премиер. Плащаш един милион, построяваш нещо за петстотин милиона и някой друг плаща 499 милиона“, обобщава Трайчо Трайков.

„То че ни е гадно, ни е гадно, но са много пари. Ако не се договорят и за лихвите, са 30 милиона. Това са много пари. 30 милиона е бюджетът на Министерство на физическото възпитание и спорта за една година“, предупреждава премиерът, но разбира, че парите няма как да не бъдат платени.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Николов

    1 0 Отговор
    Умен е станишеф затова го избраха за главен Пес-пес на песовете
  • 2 МММ

    0 0 Отговор
    А ти Ники ходел ли си в ,,клуб МАКАЗА,,
    ей там са една десета, а може и повече от парите на ,, водно огледало,,
    Посети го и ще разбереш голяма част за какво са похарчени.
  • 3 гест

    0 0 Отговор
    Благодарение на водното огледало Кърджали и околните села никога няма да бъдат заляни. Борисов доказа,че е некомпетентен по много въпроси, а за успеха с "Водно огледало" го е яд, че не е негова идея и непрекъснато лъже и манипулира общественото мнение, че много скъпо-ами тогава себестойността на строителството беше изключително висока.Но по- добре да видим
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Напомням!.......Помните ли какво беше казъл г-н БОРИСОВ за МЕДИ
    ДУГАНОВ?.......само да си ми на една ръка разтояние!!,.....АДИ,ДЕ!!!1