Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 12:14 5 554 6

Правителството дава 24 млн. лв. за „Водното огледало“

  • водно огледало-
  • кърджали-
  • задължения-
  • лихва

Дянков ще води преговори за споразумение за уреждане на задължението за лихвата

Правителството дава 24 млн. лв. за „Водното огледало“ - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството 23 918 009,90 лв. за изплащане на задълженията по проекта „Укрепване на бреговете на р. Арда в района на гр. Кърджали”, съобщиха от правителствената информационна служба. Със средствата ще се покрие задължение за периода от 2007 г. до средата на 2009 г. за строителството на т. нар. „Водно огледало”. Изпълнител на обекта е ДЗЗД Обединение „Арда Кърджали”.

Извършването на плащане в момента е наложително, с оглед ограничаване на загуба за държавния бюджет в размер на лихвата, която продължава да се начислява върху дължимата сума.

Правителственото постановление предвижда вицепремиерът и министър на финансите и министърът на регионалното развитие и благоустройството да проведат преговори с оглед постигане на споразумение за уреждане на задължението за лихва. Това е продиктувано от обстоятелството, че средствата, осигурени от държавния бюджет, са недостатъчни за изплащане на целия дълг в размер на 29 917 580,88 лв.

В допълнение следва да се отчита и фактът, че при прегледа на поетите ангажименти и в рамките на одобрените бюджетни разходи за 2012 г. на МРРБ, не е възможно да бъде осигурен необходимият финансов ресурс за изплащане на дължимата лихва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 No-Comment

    0 3 Отговор
    E eto edna dobra novia :) Dnes
  • 2 А ТАКААА

    2 0 Отговор
    И СЕГА КОЙ СТАНИШКАТА ЛИ ИЛИ ВОДНИЯ ЕКСПЕРТ ИЛИ КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА.С ТИЯ ПАРИ СЕГА ЩЯХА ДА НАПРАВЯТ ЕДНО НОВО СЕЛО НА МЯСТОТО НА С.БИСЕР
  • 3 d-RA

    1 0 Отговор
    То селото го има но е в района на св. Влас или Елените
  • 4 z_l_a_t_a_n

    1 0 Отговор
    Още плювайте сегашното правителство... Тия червени измекярски б....ци,са оставили само задължения на Държавата след себе си... И с цялото си нахалство си позволяват да критикуват Г-н Борисов... да не говорим,че искат 4-ти път вече вод на недоверие... Скапани души,който съсипаха България... Те Ви настройват срещу тях,а много от Вас,слушат със затворени очи... !!!

    Коментиран от #6

  • 5 Ники Николов

    0 0 Отговор
    на Меди доган ли ги преведат
  • 6 Пирамид Хлътков

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "z_l_a_t_a_n":

    @4 Сигурно си мислиш, че си прав ама не . Всички идват наяждат се колкото могат и палят гумите, а обикновените хора да ядат дАрвото, така че не се опитвай да ги защитаваш (dumb).