Last news in Fakti

11 Февруари, 2012 19:11 939 0

Облачна неделя с малко сняг

  • прогноза за времено
Облачна неделя с малко сняг - 1
Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие времето ще бъде облачно и в по-голямата част от страната ще превалява, предимно слаб сняг, съобщават от НИМХ при БАН. Почти без валежи ще е в източните райони. Ще духа източен вятър, по поречието на Дунав и в източните райони умерен. Минималните температури сутринта из Северна България ще са между -7° и -12°, на места и по-ниски, в останалата част от страната между -4° и -8°, в София -9°. Максималните градуси в повечето райони ще са между -4° и 1°, в западните и централни райони на Дунавската равнина ще са  -4°,-7°, в София около -3°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над планините ще превалява сняг, а вятърът по високите части ще бъде умерен до силен от юг. Ще настъпи и слабо повишение на температурите. На 1200 м.н.в дневна температура около -3°, на 2000 около -7°. Снежната покривка е много дебела и ПСС предупреждава, че тя е нестабилна, навята на преспи и има много голяма лавинна опасност.

По Черноморието ще е облачно почти без валежи. Ще бъде ветровито - с умерен източен вятър. Максимални температури от -1° по северното крайбрежие до около 3° по южното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА